Άξιος Έλληνας: Μόνο περηφάνια για τον Ανδρέα Αλικανιώτη, βραβεύτηκε ο 20χρονος ηρωικός επιβάτης των Τεμπών

Advertisement

Φόρος τιμής αποδόθηκε στον 20χρονο Ανδρέα Αλικανιώτη που με αυτοθυσία απεγκλώβισε συνεπιβάτες του στη μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών.

O Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε γιορτή αφιερωμένη στις σημαντικές προσωπικότητες στον σύγχρονο κόσμο και η προσφορά τους στον εκάστοτε χώρο.

Advertisement

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Την έναρξη κήρυξε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και CEO International Action Art, Ιωάννης Μαρωνίτης και στη συνέχεια έγινε η βραύβευση.

Ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν για το έργο τους και τις θεάρεστες πράξεις τους ήταν και ο «ήρωας» των Τεμπών, Ανδρέας Αλικανιώτης.

Advertisement

Ο 20χρονος ήταν ένας από τους επιβάτες του μοιραίου τρένου, ο οποίος σώθηκε από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και απεγκλώβισε συνεπιβάτες του.

Ο Ανδρέας σπουδάζει μηχανικός στα πλοία και όπως είπε, ανέβαινε με τρένο στη Θεσσαλονίκη γιατί είχε στο συνεργείο το αυτοκίνητό του.

Ήταν στο δεύτερο βαγόνι και την ώρα της σύγκρουσης μιλούσε στο τηλέφωνο. Κατάφερε να βγει ζωντανός σπάζοντας το τζάμι με μία βαλίτσα και βοήθησε μάλιστα δέκα ακόμη συνεπιβάτες του.

Advertisement

Ο 20χρονος Ανδρέας αναδείχθηκε ως ένα από τα πρόσωπα της σιδηροδρομικής τραγωδίας καθώς αμέσως μετά την σφοδρή σύγκρουση και την πυρκαγιά αντί να φύγει από τον τόπο της τραγωδίας έμεινε στο σημείο, έσπασε το τζάμι και βοήθησε να απεγκλωβιστούν πολλά άτομα.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: