Δρομέας με εγκεφαλική παράλυση ολοκληρώνει μαραθώνιο για πρώτη φορά! [βίντεο]

Δρομέας με εγκεφαλική παράλυση ολοκληρώνει μαραθώνιο για πρώτη φορά! [βίντεο]
Advertisement

Ο Άλεξ Ρόκα Καμπίγιο είναι Ισπανός δρομέας ο οποίος από την ηλικία των έξι μηνών πάσχει από εγκεφαλική παράλυση λόγω εγκεφαλίτιδας.

Tο αριστερό μέρος του σώματός του είναι εντελώς ακίνητο και για να μπορέσει να διευκολύνει την κίνησή του είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο αριστερό του πόδι.

Advertisement

Πριν καταφέρει να τερματίσει στον μαραθώνιο, είχε τερματίσει σε έξι ημιμαραθωνίους ενώ είχε ολοκληρώσει πέντε τρίαθλα, ένα aquathlon και αγώνες ορεινής ποδηλασίας.

Τρέχοντας στον μαραθώνιο Zurich Marato Barcelona, στη Βαρκελώνη, και έχοντας την υποστήριξη όλων των δρομέων που έτρεχαν κοντά του καθώς και της ομάδας του και του κοινού, κατάφερε να τερματίσει σε 5 ώρες, 50 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα για να πετύχει κάποιος που κανείς άλλος δρομέας με τέτοιο ποσοστό αναπηρίας δεν έχει κάνει ποτέ ξανά.

Για να ολοκληρώσει τα 42.19 χιλιόμετρα και να καταλάβει την 10.754η θέση στον μαραθώνιο της Βαρκελώνης, ο αθλητής υποβλήθηκε σε ειδική προπόνηση υπό την επίβλεψη ψυχολόγου και διατροφολόγου.

Advertisement

Μετά την επιτυχία του, ο Άλεξ Ρόκα έστειλε μήνυμα στη νοηματική γλώσσα: «Όποιος έχει έναν στόχο, με θυσίες, στάση και ομαδική δουλειά μπορεί να τον πετύχει.

Αποφάσισα να τρέξω στον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης, ώστε οι άνθρωποι που φοβούνται ή δεν μπορούν να πετύχουν αυτόν τον στόχο να με δουν να περνάω τη γραμμή τερματισμού ενός μαραθωνίου και να πουν στον εαυτό τους: Μπορώ να το κάνω αυτό».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: