Λύθηκε το μυστήριο με την αυτοκτονία οικογένειας στην Ελβετία -Πώς μια θεωρία συνωμοσίας τούς οδήγησε στο κενό

Advertisement

Μια μητέρα που πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας έπεισε τον σύζυγο, την αδερφή και τα παιδιά της να πηδήξουν από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους στον 7ο όροφο, κάνοντάς τους «πλύση εγκεφάλου» πως σε αυτό τον κόσμο δεν αξίζει να ζει κανείς.

Η 41χρονη Νασρίν, η δίδυμη αδερφή της Ναρτζίς, ο 40χρονος σύζυγός της Έρικ Νταβίντ και η 8χρονη κόρη τους, πέθαναν μετά από πτώση από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Advertisement

Μόνο ο 15χρονος γιος τους επέζησε. Βρισκόταν σε κώμα, αλλά έκτοτε συνήλθε από τα σοβαρά τραύματά του, χωρίς να θυμάται τα γεγονότα της 24ης Μαρτίου 2022, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η πολυκατοικία στην οποία διέμενε η οικογένεια

Τα ιατροδικαστικά στοιχεία δεν έδειξαν σημάδια πάλης πριν από τους θανάτους, ενώ οι νεκροψίες δεν εντόπισαν ίχνη ναρκωτικών.

Οι μάρτυρες αποκάλυψαν πως κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν φώναξε ή ούρλιαξε μετά την πτώση από το μπαλκόνι, γεγονός που η αστυνομία απέδωσε στη θεωρία της συλλογικής αυτοκτονίας. Οι ελβετικές αρχές δήλωσαν πως η μητέρα της οικογένειας και η αδερφή της ήταν βαθιά μπλεγμένες σε θεωρίες συνωμοσίας.

Advertisement

Η αστυνομία του Μοντρέ ανακοίνωσε τώρα πως η υπόθεση θα κλείσει. Δεν υπήρξε καμία εξωτερική παρέμβαση και οι ενήλικες, οι οποίοι είχαν μετακομίσει στην Ελβετία από τη Γαλλία δύο χρόνια νωρίτερα, δεν είχαν δώσει καμία ένδειξη πως σκέφτονταν να αυτοκτονήσουν, δήλωσε η τοπική αστυνομία.

Η έκθεση του ιατροδικαστή καθώς και το υλικό από τις κοντινές κάμερες ασφαλείας στηρίζουν τη θεωρία της αυτοκτονίας, σύμφωνα με το ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SRF.

Το διαμέρισμα της οικογένειας ήταν γεμάτο τρόφιμα, φάρμακα, υλικά υγιεινής -όλα οργανωμένα- σύμφωνα με την αστυνομία, που μπήκε στο διαμέρισμα. Η οικογένεια ήταν απομονωμένη, δεν έβγαινε σχεδόν ποτέ έξω και η διδασκαλία των παιδιών γινόταν κατ’ οίκον.

Advertisement

Η μητέρα και η δίδυμη αδερφή της ήταν καχύποπτες απέναντι στην κυβέρνηση και στις τοπικές αρχές. Ήταν πεπεισμένες πως ο κόσμος ήταν ένα εχθρικό μέρος και έκαναν τα παιδιά τους να πιστεύουν το ίδιο. Η πανδημία του κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία απλώς ενίσχυσαν αυτή την πεποίθηση, δήλωσαν οι ερευνητές.

Η συλλογική αυτοκτονία τους ήταν προσεκτικά σχεδιασμένη, ακόμη και προβαρισμένη, και η οικογένεια περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να «μετακομίσει σε έναν καλύτερο κόσμο» αποκάλυψε η αστυνομία μετά από έρευνα στο διαμέρισμα και στις ηλεκτρονικές συσκευές της οικογένειας.

Η κατάλληλη στιγμή φέρεται να ήρθε μετά από μια επίσκεψη της αστυνομίας του Μοντρέ, αφότου ο πατέρας δεν απάντησε σε διάφορες επιστολές σχετικά με την κατ’ οίκον εκπαίδευση ενός από τα παιδιά του.

Advertisement

Στις 24 Μαρτίου, δύο αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα στις 6.15 π.μ. για να εκτελέσουν ένταλμα σύλληψης του πατέρα σε σχέση με την κατ’ οίκον εκπαίδευση του γιου, που σήμερα είναι 16 ετών.

Οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα και άκουσαν μια φωνή να τους ρωτάει ποιοι είναι. Όταν όμως απάντησαν, από το διαμέρισμα δεν ακούστηκε ξανά τίποτα. Αφού δεν κατάφεραν να έρθουν σε επαφή, οι αστυνομικοί έφυγαν.

Λίγο πριν τις 7 το πρωί, και τα πέντε μέλη της οικογένειας πήδηξαν από το μπαλκόνι μέσα σε διάστημα 5 λεπτών. «Πριν ή κατά τη διάρκεια των γεγονότων, κανένας μάρτυρας, συμπεριλαμβανομένων των δύο αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο και των περαστικών κάτω από το κτίριο δεν άκουσε τον παραμικρό θόρυβο ή κραυγή από το διαμέρισμα ή το μπαλκόνι» ανέφερε η αστυνομία.

«Οι τεχνικές έρευνες δεν δείχνουν κανένα προειδοποιητικό σημάδι μιας τέτοιας πράξης», πρόσθεσαν, σημειώνοντας ωστόσο ότι «από την αρχή της πανδημίας, η οικογένεια ενδιαφερόταν πολύ για θεωρίες συνωμοσίας και επιβίωσης».

Advertisement

Μόνο η δίδυμη αδερφή της μητέρας εργαζόταν εκτός σπιτιού, ενώ ούτε η μητέρα ούτε το 8χρονο κορίτσι, το οποίο δεν πήγαινε σχολείο, ήταν εγγεγραμμένοι στις τοπικές αρχές. «Όλα αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν… φόβο για την παρέμβαση των αρχών στη ζωή τους» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η εφημερίδα Journal du Dimanche της Γαλλίας αναφέρει ότι ο πατέρας Έρικ Νταβίντ, μεγάλωσε σε μια πλούσια περιοχή της Μασσαλίας και φοίτησε στην Ecole Polytechnique, ένα από τα πιο διάσημα σχολεία της χώρας. Οι δίδυμες αδερφές μεγάλωσαν σε μια οικογένεια με πέντε παιδιά που όλα σπούδασαν στο ελίτ Lycee Henri-IV στο Παρίσι, ανέφερε η εβδομαδιαία εφημερίδα. Η μητέρα ήταν οδοντίατρος και η αδελφή της οφθαλμίατρος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: