Η αγάπη πάντα νικάει: Οι γονείς της την εμπόδισαν να παντρευτεί την πρώτη της αγάπη -Εξήντα χρόνια μετά, έγινε επιτέλους η γυναίκα του

Η αγάπη πάντα νικάει: Οι γονείς της την εμπόδισαν να παντρευτεί την πρώτη της αγάπη -Εξήντα χρόνια μετά, έγινε επιτέλους η γυναίκα του
Advertisement

Ένα ζευγάρι που προσπάθησε για πρώτη φορά να παντρευτεί το 1963, αλλά χώρισαν όταν οι γονείς της νύφης σταμάτησαν τον γάμο, ανέβηκαν επιτέλους τα σκαλιά της εκκλησίας, καθώς πλησιάζουν τα 80 τους, μετά από έξι δεκαετίες χώρια.

Ο Len Allbrighton, 79 ετών, και η Jeanette Steer, 78, αρραβωνιάστηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του Swinging Sixties αφού συναντήθηκαν ως εκπαιδευόμενοι νοσοκόμοι στο Isle of Wight και είχαν σχεδιάσει να μετακομίσουν στην Αυστραλία για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μαζί.

Advertisement

Όμως, σε ηλικία μόλις 18 ετών, η Jeanette χρειαζόταν άδεια από τους γονείς της για να παντρευτεί τον Len, τότε 19. Εκείνη την εποχή, η ηλικία συναίνεσης να παντρευτεί κάποιος στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 21.

Όταν ο γάμος και το ειδύλλιο «πάγωσαν», ο Len αποφάσισε να εκπληρώσει το όνειρο ζωής του να μετακομίσει, αφού δεν ήταν ποτέ ευτυχισμένος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όμως, 60 χρόνια μετά, το ζευγάρι έχει βρει ξανά ο ένας τον άλλον και μετά από μακρά αναμονή, λένε ότι η έγγαμη ζωή στο Stevenage του Herts στην Αγγλία είναι «φανταστική».

Advertisement

Όταν οι γονείς της Jeanette σταμάτησαν για πρώτη φορά τον γάμο, δεν την άφησαν επίσης να μετακομίσει στην Αυστραλία, πράγμα που σημαίνει ότι ο Len, που είχε ήδη μετακομίσει εκεί, έμεινε μόνος.

Ο συντετριμμένος εραστής έλαβε το γράμμα της Jeanette με το οποίο έληξε ο αρραβώνας τους ενώ βρισκόταν στο Οζ.

Η Jeanette (το 1963 στη φωτό) ήταν ασκούμενη νοσοκόμα όταν γνώρισε τον Len

Στις δεκαετίες που πέρασαν χωριστά, ο Len και η Jeanette έχασαν την επαφή και συνέχισαν να χτίζουν οικογενειακές ζωές ο ένας χωρίς τον άλλον.

Ο Len παντρεύτηκε στην Αυστραλία και έχτισε ένα σπίτι στο οικόπεδο που είχε αρχικά αγοράσει για να φτιάξει ένα σπίτι με τη Jeanette. Με τα χρόνια έγινε πατέρας τριών παιδιών.

Advertisement

Εν τω μεταξύ, η Jeanette παρέμεινε στο Isle of Wight, όπου η ίδια και ο Len είχαν μεγαλώσει, παντρεύτηκε έναν αξιωματικό του ναυτικού και έκανε δύο παιδιά, ενώ είχε μια επιτυχημένη καριέρα στη νοσηλευτική.

Ωστόσο, όταν τελείωσε ο γάμος του Len το 2015, ο ίδιος αναζήτησε τη Jeanette για να δει αν ήταν ακόμα ζωντανή και αν τον θυμόταν καθόλου.

Ο Len (στη φωτογραφία το 1963) πάντα ονειρευόταν να φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο για να μετακομίσει στην Αυστραλία και ήλπιζε ότι η Jeanette θα τον ακολουθούσε

Ήταν 71 ετών και είχε μετακομίσει στο Stevenage μετά το διαζύγιο, και έτσι έκανε το ταξίδι στο Isle of Wight για να βρει τη Jeanette.

Ταξίδεψε στο Νιούπορτ, όπου αναζήτησε τη διεύθυνσή της στη βιβλιοθήκη του Νιούπορτ. «Ήμουν τρομοκρατημένος που δεν ήξερα ποια θα ήταν η αντίδρασή της ή αν θα την έβλεπα. Το ρίσκαρα.

Advertisement

Δεν ήταν εύκολο να τη βρω, αλλά το έκανα. Απλώς ήλπιζα να είναι καλά -δεν περίμενα τίποτα άλλο. Είμαι πολύ έκπληκτος από το αποτέλεσμα του ταξιδιού μου εκεί κάτω και πολύ χαρούμενος επίσης!», αναφέρει ο ίδιος.

Στάθηκε έξω από τον φράχτη του κήπου της, κοιτάζοντας το σπίτι, όταν μια γυναίκα βγήκε να δει ποιος ήταν.

Η Jeanette, η οποία ήταν ακόμη παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο τότε, δεν αναγνώρισε το γενειοφόρο πρόσωπό του, καθώς τον ήξερε ως ξυρισμένο νεαρό στα 19 του, αλλά έμεινε έκπληκτη όταν αποκάλυψε ότι ήταν ο εφηβικός της έρωτας.

Advertisement

«Κόντεψα να πεθάνω όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν αυτός που στεκόταν δίπλα στον φράχτη του κήπου μου», είπε. «Χάρηκα που με έψαξε -τον σκεφτόμουν πολύ εκείνη τη στιγμή».

Ο Len Allbrighton, 79, και η Jeanette Steer, 78, ξαναβρέθηκαν το 2015 αφού το ζευγάρι είχε χωρίσει από το 1963, όταν οι γονείς της Jeanette έβαλαν τέλος στον γάμο τους

Ωστόσο, έδιωξε τον Len, λέγοντας στον σύζυγό της ότι ήταν ξένος που αναζητούσε οδηγίες. Δύο χρόνια μετά την ξαφνική επανασύνδεσή τους, ο σύζυγος της Jeanette πέθανε δυστυχώς από καρκίνο.

Μετά τον θάνατό του, η Jeanette και ο Len ξαναβρέθηκαν, όταν η Jeanette βρήκε τη διεύθυνσή του από μια χριστουγεννιάτικη κάρτα που της είχε στείλει τον προηγούμενο χρόνο.

Από εκεί, ο ρομαντισμός άνθισε ξανά μεταξύ του ζευγαριού και ο Len κάλεσε τη Jeanette να ζήσει μαζί του στο Στίβενεϊτζ. Πέρυσι, της έκανε την πρόταση και αυτή τη φορά δεν υπήρχαν εμπόδια στον δρόμο της.

Advertisement

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου, σε μια μικρή τελετή που περιελάμβανε τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους -και μάλιστα μία από τις κόρες της Jeanette την παρέδωσε στον γαμπρό.

«Η έγγαμη ζωή είναι φανταστική -δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη», είπε η Jeanette. «Είναι ωραίο να έχω κάποιον που μου φέρεται με σεβασμό. Μου αρέσει να κάνω τα πάντα με τον Len».

Ο Len, από την πλευρά του, δήλωσε το εξής: «Ερωτευτήκαμε ξανά. Διαβάσαμε ποιήματα ο ένας στον άλλον και ανταλλάξαμε δαχτυλίδια. Συγκινήθηκα όταν διάβασα τα δικά μου. Με κυρίευσε η αγάπη μου για εκείνη».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: