Ο Ελον Μασκ μαζί με ειδικούς στην τεχνολογία ζητούν να παγώσει η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

Advertisement

Ειδικοί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης υπέγραψαν κοινή επιστολή και ζητούν την εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη των ισχυρών συστημάτων του κλάδου.

Ο επικεφαλής του Twitter, Έλον Μασκ, είναι μεταξύ εκείνων που θέλουν να σταματήσει η εκπαίδευση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που υπερβαίνουν ένα ορισμένο επίπεδο ικανοτήτων, για τουλάχιστον έξι μήνες.

Advertisement

Στην ανοιχτή επιστολή επισημαίνονται οι πιθανοί κίνδυνοι από την ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) ισχυρότερων του GPT-4 της OpenAI, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε κι έχει εντυπωσιάσει τους ειδικούς με τις τεράστιες δυνατότητές του.

Σύμφωνα με όσα γράφει η επιστολή, που εκδόθηκε από το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο «Future of Life Institute» και υπογράφεται από περισσότερα από 1.000 άτομα, η ανάπτυξη των συστημάτων ΑΙ φαίνεται ότι βγαίνει εκτός ελέγχου και εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρωπότητα.

Advertisement

Ο συνιδρυτής της Apple, Στίβεν Βόζνιακ, και ορισμένοι ερευνητές της DeepMind υπέγραψαν επίσης την επιστολή.

Η OpenAI, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το ChatGPT, κυκλοφόρησε πρόσφατα το GPT-4, ένα σύστημα τελευταίας τεχνολογίας, που έχει εντυπωσιάσει με την ικανότητά του να «διαβάζει» εικόνες και να σχολιάζει τμήματά τους.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: