Αυτό είναι το Καλάθι των νονών: Η απόφαση με τα προϊόντα

Αυτό είναι το Καλάθι των νονών: Η απόφαση με τα προϊόντα
Advertisement

Δημοσιεύθηκε η απόφαση 29575/2023 «Καθορισμός κατηγοριών προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι των νονών», καθορισμός συχνότητας αποστολής του καταλόγου προϊόντων από τους υπόχρεους, ορισμός της αρμόδιας αρχής ελέγχου, καθορισμός διαδικασίας είσπραξης των προστίμων και λοιπά ειδικότερα ζητήματα για την εφαρμογή του άρθρου 103 του ν. 5036/2023 (Α’ 77).»

Οι υπόχρεοι της παρ. 1 του άρθρου 103 του ν. 5036/2023 αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων («καλάθι των νονών») και ειδικότερα ένα τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που εντάσσεται στο «καλάθι των νονών», εφόσον διαθέτουν προϊόντα αυτής της κατηγορίας, από την έναρξη ισχύος της παρούσας μέχρι και το Σάββατο 15 Απριλίου 2023.

Advertisement

Οι κατηγορίες των προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι των νονών» αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα:

1 Πασχαλινές λαμπάδες – παιχνίδια

2 Επιτραπέζια/Παζλ

3 Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

4 Βρεφικά παιχνίδια

5 Φιγούρες δράσης

6 Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

7 Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα

8 Ηλεκτρονικά παιχνίδια

9 Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

10 Λούτρινα

11 Μουσικά παιχνίδια

12 Σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα (προαιρετικά)

Advertisement

Υπενθυμίζεται οτι το καλάθι δίνει τη δυνατότητα να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές λαμπάδες, παιχνίδια, αλλά και σοκολατένια αυγά νονοί και οι νονές, καθώς έχει τεθεί σε εφαρμογή το περίφημο «καλάθι των νονών», το οποίο θα ισχύσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Ακόμη στις 4 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο και το «Καλάθι του Πάσχα» που ουσιαστικά αντικαθιστά το «καλάθι της Σαρακοστής» και δημιουργείται για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι και θα περιλαμβάνει αρνί, τσουρέκια κτλ.

Ουσιαστικά, το «καλάθι του νοικοκυριού» θα εμπλουτιστεί με προϊόντα που παραδοσιακά καταναλώνει ο κόσμος την πασχαλινή περίοδο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: