Ο «Έλληνας Κόπερφιλντ»: Η άγνωστη ιστορία του «ξανθού μάγου» που κατηγορείται για βιασμό

Advertisement

Τον αποκαλούν «ξανθό μάγο» ή Έλληνα «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ», ένας σόουμαν παλιάς κοπής, που ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να κατακτήσει την υφήλιο κερδίζοντας πολλά χρήματα και φήμη καθώς είχε τον τρόπο του να μαγεύει το κοινό.

Σήμερα  είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία του βιασμού της 16χρονης  βαφτισιμιάς του – και μάλιστα η Εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία του.

Advertisement

Ο ίδιος αρνείται τα πάντα – και η σύζυγός του κατηγορεί την 16χρονη ότι προχώρησε σε ψευδή καταγγελία επειδή δεν της έδωσε χρήματα.

Ο Έλληνας «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ» όπως τον αποκαλούσαν μεγάλωσε σ’ ένα χωριό των Γρεβενών. Από μικρός καταπιανόταν με τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα και όνειρο ζωής για εκείνον ήταν να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα «μαγικά» του, κάτι που τελικά κατάφερε μετά την ενηλικίωση του.

Μεσουράνησε τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, και γύρισε τον κόσμο παρουσιάζοντας ακραία και αμφιλεγόμενα «magic shows».

Advertisement

Όταν τα φώτα έπεσαν, ο «ξανθός μάγος» αποσύρθηκε στη Χαλκιδική ακολουθώντας μια πιο ήρεμη ζωή συντροφιά με την γυναίκα του και τα λιοντάρια του που δεν αποχωρίστηκε ποτέ.

Ο φωτογράφος Κωστής Ασικέλης έφερε στις αίθουσες την ιστορία του «ξανθού μάγου» – κατά κόσμον Γρηγόρη Παπαϊωάννου – που υπήρξε δημοφιλής σταρ κάνοντας τα ιδιότυπα μαγικά του μπροστά σε πλήθος κόσμου. Το ντοκιμαντέρ του πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2019.

Έως σήμερα ζούσε σε περιοχή της Χαλκιδικής μαζί με τη γυναίκα και το λιοντάρι του, έχοντας πάντα τρομερές ιστορίες να διηγηθεί από το εκκωφαντικό του παρελθόν.

Advertisement

Όταν το σόου τελείωσε και ο «ξανθός μάγος» αποσύρθηκε, οι φιλοζωικές οργανώσεις του ζήτησαν να παραδώσει το λιοντάρι ώστε να ζήσει το ζώο σε ένα διαφορετικό και πιο φιλικό προς εκείνο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «μάγου», οι φιλοζωικές οργανώσεις του ζήτησαν να πληρώνει ο ίδιος την τροφή του λιονταριού αλλά και των άλλων άγριων ζώων που φιλοξενούσε στο κτήμα του στην Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων υπήρχαν μια εποχή και μερικές τίγρεις.

Advertisement

Ο «μάγος» δεν δέχθηκε και έκρινε φρόνιμο να κρατήσει όλα τα ζώα στο κτήμα του, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Πριν από μερικά χρόνια, το λιοντάρι που βλέπετε στις φωτογραφίες, κατάφερε να «δραπετεύσει» από το κλουβί του.

Εντοπίστηκε να κυκλοφορεί ελεύθερο στη παραλία της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Ευτυχώς για τους λουόμενους, ο «μάγος» το είχε ταΐσει μια ώρα πριν εκείνο ξεχυθεί στην παραλία, προκαλώντας πανικό.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: