Στη Μύκονο έβαλαν φράχτη στην παραλία Πάνορμος- Η εικόνα που προκάλεσε οργή

Advertisement

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια εικόνα από την παραλία Πάνορμος στη Μύκονο, με έναν τεράστιο φράχτη δίπλα στη θάλασσα.

Πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Advertisement

«Δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει», είχε αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μία ημέρα αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο ζητήματα της Μυκόνου διαβεβαίωσε με τη σειρά του πως «Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου».

Και σήμερα κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου μια τουλάχιστον σοκαριστική εικόνα από την παραλία Πάνορμος.

Advertisement

«Μύκονος, Ελλάδα, 2023. Πλάκωσε η ανάπτυξη… Χίλια συγγνώμη που γκρίνιαζα που ο άλλος πήρε άδεια για να φτιάξει ντόκο σε μια μαγευτική τοποθεσία για να δένει το σκάφος του στις Σπέτσες.

Χίλια συγγνώμη. Θα έρθω να σας το δένω εγώ το σκάφος άμα έχει φουρτούνα. Άγιο είχαμε στο νησί», γράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Κοτταρίδης, που δημοσίευσε την φωτογραφία.

Η εικόνα, όπως είναι λογικό, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στα social media, με πολλούς να στηλιτεύουν το γεγονός σε συνδυασμό και με το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού αρχαιολόγου, με ένα σχόλιο να γράφει χαρακτηριστικά:

Advertisement

«Όχι, δεν είναι το τείχος Έβρου. Είναι το τείχος της τουριστικής «ανάπτυξης» στη γη της Μαφίας. Εκεί που δέρνουν αρχαιολόγους & η αστυνομία σφυρίζει…κλέφτικα. «Καθημερινότητα» φυσικά σε όλα τα νησιά οι ξενοδοχειακοί αυθαίρετοι φράχτες αλλά «τι πειραζει»».

Θέση πήρε και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ζητώντας να γκρεμιστεί ο φράχτης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: