Άντζελα Δημητρίου: «Το “Ποια θυσία” γράφτηκε για τον γιο μου Βαγγέλη, μου τον πήραν μικρό, δεν ήξερε κανείς που ήταν…»

Advertisement

Η Αντζελα Δημητρίου ήταν καλεσμένη στη μουσική εκπομπή “Σπίτι με το Mega”, χθες, Σάββατο, το βράδυ και αναφέρθηκε στη συγκινητική ιστορία πίσω από την τεράστια επιτυχία «Ποια θυσία».

Ειδικότερα, το τραγούδι της τραγουδίστριας δεν γράφτηκε για κάποιο μεγάλο έρωτα, αλλά για τον γιο της.

Advertisement

Όπως έχει υπογραμμίσει και η ίδια η Άντζελα Δημητρίου, το τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1985 σε μουσική του Χάρη Καλούδη και στίχους του Μάνου Κουφιανάκη, έχει γραφτεί για τον γιο της, Βαγγέλη.

Τον έφερε στη ζωή σε πολύ νεαρή ηλικία και αναγκάστηκε να τον αποχωριστεί όταν εκείνος ήταν μόλις λίγων ημερών, επισημαίνοντας «μου τον πήραν σε μικρή ηλικία και τον δώσανε στη θεία μου, κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν…».

Η ίδια, ένα βράδυ εξομολογήθηκε αυτή την ιστορία σε συνθέτη και στιχουργό, «πίνοντας πάρα πολύ κρασί» και έτσι δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη και πιο αυτοβιογραφική της επιτυχία “Ποια θυσία”.

Advertisement

Η επανασύνδεσή τους και η αποκάλυψη ότι η ίδια είναι η βιολογική του μητέρα, έγινε πολλά χρόνια αργότερα, όταν ο Βαγγέλης ήταν 25 ετών.

Ο στίχος «Και θέλω να ‘ρθω να σ’ αρπάξω από την άλλη…», δεν έχει γραφτεί για κάποια ερωτική αντίζηλο, αλλά για τη γυναίκα που είχε αναλάβει να μεγαλώσει τον γιο της τραγουδίστριας.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: