«Δεν πληρώνω»: 80χρονος περνά παράνομα απ΄τα διόδια εδώ και δύο χρόνια -Βαριόταν στο γηροκομείο και έφευγε τα βράδια για να οδηγήσει

Advertisement

Ένας 80χρονος Ιταλός κινδυνεύει να δικαστεί αφού απέφυγε να πληρώσει διόδια συνολικής αξίας 4.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που προορίζεται συχνότερα για τους επιβάτες του μετρό.

Οδηγώντας το Fiat Punto του, ο ηλικιωμένος ταξίδευε σε αυτοκινητοδρόμους της χώρας του για δύο χρόνια, χωρίς να πληρώσει ποτέ διόδια.

Advertisement

Υποστηρίζει πως τα τέλη είναι πολύ ακριβά και δεν άξιζαν τον κόπο καθώς η εξυπηρέτηση ήταν κακή, σύμφωνα με την Corriere della Sera.

Κατάφερε να αποφύγει την πληρωμή οδηγώντας κοντά στο προπορευόμενο όχημα, στη λωρίδα που προορίζεται για τους πελάτες του προπληρωμένου τέλους. Όταν περνούσε ο μπροστινός του, επιτάχυνε ώστε να προλάβει την μπάρα ανοιχτή.

Ο 80χρονος, ο οποίος ζει σε οίκο ευγηρίας στο Fiuggi του Λάτσιο, χρησιμοποιούσε την ίδια τακτική για την είσοδο και την έξοδο στους δρόμους.

Advertisement

Τελικά, εντοπίστηκε αφού οι εργαζόμενοι της διαχειρίστριας εταιρείας κατάφεραν να αναγνωρίσουν το Fiat Punto και να βρουν πού μένει ο ηλικιωμένος.

Διαπιστώθηκε ότι είχε ταξιδέψει, μεταξύ άλλων, στη Ρώμη και τη Νάπολη χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τον νόμο, καθώς μπορεί να διωχθεί για απάτη για τα οφειλόμενα 4.000 ευρώ.

«Δεν πληρώνω» φέρεται να είπε στον δικηγόρο του. «Ο αυτοκινητόδρομος είναι δημόσια υπηρεσία, δεν μπορούν να βάζουν διόδια. Για να μην αναφέρω πως οι τιμές είναι πολύ υψηλές για την προσφερόμενη υπηρεσία».

Advertisement

Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο, πληροφορίες από το οποίο επικαλείται ο Guardian, ο 80χρονος είπε, ακόμα, στον δικηγόρο του πως βαριόταν στο γηροκομείο και συνήθιζε να φεύγει τα βράδια για να οδηγήσει.

«Οι άλλοι τρόφιμοι κοιμούνταν συγκεκριμένη ώρα και εγώ τι να κάνω; Δεν μπορούσα να μείνω μέσα ολόκληρη μέρα».

Η οδήγηση ήταν πάντα το μεγάλο του πάθος. «Μου αρέσει να πηγαίνω σε νέα μέρη και όσο μπορώ να το κάνω, θα συνεχίσω να το κάνω».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: