Γιατί οι αλλεργίες σας μπορεί να είναι χειρότερες από ποτέ αυτή την άνοιξη;

Γιατί οι αλλεργίες σας μπορεί να είναι χειρότερες από ποτέ αυτή την άνοιξη;
Advertisement

Είναι αυτή η εποχή που οι πολλοί αρχίζουν να φτερνίζονται και να βήχουν, καθώς η γύρη απελευθερώνεται στον αέρα.

Καθώς διάφορα είδη γύρης κυκλοφορούν στον αέρα, τα εισπνέουμε και παγιδεύονται στις ρινικές διόδους μας.

Advertisement

Για τα άτομα που παρουσιάζουν εποχικές αλλεργίες, το ανοσοποιητικό τους σύστημα βλέπει ορισμένους τύπους γύρης ως απειλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα συμπτώματα αλλεργίας όπως συμφόρηση, φτέρνισμα και κόπωση.

Αν και τα άτομα με εποχικές αλλεργίες μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματά τους, μπορεί να διαπιστώσουν ότι πλέον ξεκινούν νωρίτερα την άνοιξη ή παραμένουν περισσότερο. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Σύμφωνα με αναφορά από το Climate Central , οι εποχές των αλλεργιών έχουν γίνει μεγαλύτερες και πιο έντονες λόγω της παρουσίας περισσότερων αλλεργιογόνων λόγω της κλιματικής αλλαγής και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Advertisement

Η έκθεση του Climate Central διαπίστωσε ότι η εποχή της γύρης στη Βόρεια Αμερική έγινε 20 ημέρες μεγαλύτερη και 21% πιο έντονη από το 1990 έως το 1998.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι ο θερμότερος, πιο υγρός καιρός που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή δημιουργεί ένα βέλτιστο περιβάλλον για την άνθηση της μούχλας.

Μερικά είδη μούχλας προκαλούν επίσης αλλεργίες και η ποσότητα μούχλας στον αέρα μπορεί να είναι μεγαλύτερη όταν τα φυτά και τα φύλλα αρχίζουν να αποσυντίθενται.

Advertisement

Επίσης η μούχλα δεν πεθαίνει απαραίτητα όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν. Τα άτομα με άσθμα θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν από μια μεγαλύτερη περίοδο αλλεργίας, καθώς τα αλλεργιογόνα συχνά προκαλούν συμπτώματα άσθματος.

Όταν έξω είναι ξηρός και φυσάει, μείνετε μέσα. Επίσης εάν πρέπει να κάνετε εργασίες στην αυλή, φορέστε μια μάσκα που καλύπτει το πρόσωπο και τη μύτη σας για να σας προστατεύσει από τη γύρη.

Και όταν μπείτε σπίτι πλύνετε αμέσως τα ρούχα σας και κάντε ένα ντους. Αυτό θα αφαιρέσει τυχόν γύρη από τα ρούχα και τα μαλλιά σας. Και δεν θέλετε αυτή η γύρη να μπει στα μαξιλάρια του κρεβατιού σας.

Ελέγξτε την τοπική πρόγνωση για μετρήσεις γύρης. Τις ημέρες που είναι υψηλά, πάρτε ένα αντιισταμινικό, αποσυμφορητικό ή ρινικό σπρέι γιατρού πριν εμφανίσετε συμπτώματα.

Advertisement

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αλατούχο διάλυμα για να ξεπλύνετε τη γύρη από τα ιγμόρειά σας. Επειδή η γύρη τείνει να είναι υψηλότερη το πρωί, προτιμήστε να αποφύγετε το πρωινό τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους .

Σύμφωνα με το Climate Central, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις εποχικές αλλεργίες κλείνοντας τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού σας, λειτουργώντας τον κλιματισμό σας και διατηρώντας την υγρασία του εσωτερικού σας χώρου μεταξύ 30% και 50%. Η χαμηλότερη εσωτερική υγρασία θα αποτρέψει την υπερβολική μούχλα στο σπίτι σας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: