Η απάντηση του Γιώργου Λιάνη για την αναφορά του στην Αλίκη Βουγιουκλάκη που προκάλεσε αντιδράσεις

Η απάντηση του Γιώργου Λιάνη για την αναφορά του στην Αλίκη Βουγιουκλάκη που προκάλεσε αντιδράσεις
Advertisement

Ο Γιώργος Λιάνης αποφάσισε να δώσει τη δική του απάντηση, μετά την αναφορά του στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και όσα ακολούθησαν.

Ο Γιώργος Λιάνης αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες σε ένα περιστατικό με την αείμνηστη ηθοποιό, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γιου της, Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Λιάνη.

Advertisement

Ο Γιώργος Λιάνης, μετά από μέρες σιωπής, αποφάσισε να δώσει τη δική του απάντηση μέσα από το real.gr.

Διαβάστε την απάντηση του Γιώργου Λιάνη:

«Από το Γιώργο Λιάνη με αγάπη και σεβασμό προς όλους.

Τα Χριστούγεννα του 2016, δηλαδή 7 χρόνια πριν, σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα της Realnews έγραψα αυτό το περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που δημιούργησε ΤΩΡΑ αυτές τις τόσο δυσάρεστες για μένα αντιδράσεις.

Τον Μάιο του 2021 εξέδωσα το βιβλίο μου: «Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα». Είναι μια κιβωτός που περιέχει 40 συνεντεύξεις μου με μεγάλες προσωπικότητες όπως: Ρίτσος, Ελύτης, Εγγονόπουλος, Τσιτσάνης, Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Τσαρούχης, Παναγούλης, Μουστακλής, Κατράκης, Χορν, Λαμπέτη, Μερκούρη και κορυφαίες ξένες προσωπικότητες όπως η Πλισέσκαγια, Βάιντα και Σμοκτουνόφσκι.

Advertisement

Εκεί συμπεριέλαβα δυο μεγάλες συνεντεύξεις της Αλίκης με έκδηλο τον θαυμασμό και την αγάπη μου όπως πάντα για αυτήν. Αλλά συμπεριέλαβα και το επίμαχο συμβάν.

Από το 1970 έως σήμερα σε πάνω από 20 συνεντεύξεις μαζί της μιλώ με αγάπη και σεβασμό χωρίς θράσος αλλά με θάρρος για όλα. Αυτά υπάρχουν στα Επίκαιρα, στον Ταχυδρόμο, στα Νέα, σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά αφιερώματα.

Το Δεκέμβριο του 2022 έδωσα στον διακεκριμένο Κύπριο δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος μια μεγάλη συνέντευξη που παίχτηκε τον Μάρτιο στη Κύπρο.

Ο δημοσιογράφος με ρώτησε αν το συμβάν με την Αλίκη είναι αληθινό και του το επιβεβαίωσα. Όμως το κλίμα της συζήτησης για την Αλίκη όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει και ο ίδιος ήταν γεμάτο αγάπη και νοσταλγία γι’ αυτό το ξεχωριστό πρόσωπο.

Advertisement

Με εντυπωσιάζει το γεγονός γιατί δεν υπήρξε αντίδραση στους δεκάδες χιλιάδες που είχαν διαβάσει την εφημερίδα, στους δέκα χιλιάδες που διάβασαν το βιβλίο μου και υπήρξε αυτή η καθυστερημένη καταιγίδα αντιδράσεων. Απλούστατα έπαιξε ρόλο η ΣΥΓΚΥΡΙΑ. Έπρεπε να δοθεί συνέχεια στο σήριαλ που παιζόταν εκείνες τις μέρες σε μια άλλη υπόθεση.

Μήπως για το θέμα αυτό που άχαρα μπήκε στη ζωή μας έχει μεγαλύτερη σημασία η γνώμη αυτών που διάβασαν το βιβλίο, το προλόγισαν και το παρουσίασαν στο κοινό; Ευάγγελος Βενιζέλος, Μίκης Θεοδωράκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Λαλιώτης.

Ξέρετε τι είπαν αυτοί; Ότι συνδιαλέγομαι με ευγένεια, σεβασμό, δέος και θαυμασμό με όλα τα πρόσωπα χωρίς ίχνος θράσους αλλά με θάρρος. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παρά μόνο ότι η λατρεία μου και ο σεβασμός μου γι’ αυτό το πρόσωπο δεν υπολείπεται της δικής σας».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: