Το γατάκι τον πλησίασε για να το χαϊδέψει και εκείνος το κλώτσησε: Το ζώο έμεινε τυφλό

Το γατάκι τον πλησίασε για να το χαϊδέψει και εκείνος το κλώτσησε: Το ζώο έμεινε τυφλό
Advertisement

Μια απίστευτη κτηνωδία με θύμα ένα αδέσποτο θηλυκό γατάκι σημειώθηκε στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας ασυνείδητος κλώτσησε το άτυχο ζώο στο κεφάλι.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης, με το γατάκι να εντοπίζεται εντέλει αιμόφυρτο στο πάρκινγκ της στάσης Φιλίππου στους Αμπελόκηπους από περαστικό, ο οποίος το μετέφερε στον κτηνίατρο και ενημέρωσε τη φιλοζωική.

Advertisement

Η Κλεοπάτρα Καραφώτη, από τη φιλοζωική του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης περιέγραψε στο ThessToday.gr την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το άτυχο γατάκι: «Ο γιατρός είπε ότι είναι σίγουρα κλωτσιά. Το σαγόνι του κάτω είναι κομμένο. Μου έδειξε σε βίντεο την εξέταση που έκανε στο γατάκι. Ο ουρανίσκος του έχει ανοίξει στη μέση. Είναι κλωτσιά από κάτω προς τα πάνω γι’ αυτό άνοιξαν όλα στη μέση. Έχει οίδημα στο κεφάλι.

Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα υποχωρήσει για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να χειρουργηθεί. Όσο έχει οίδημα στο κεφάλι δε μπορεί να γίνει χειρουργείο. Του χορηγείται ορός», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το ζώο ήταν ιδιαίτερα φιλικό με τους ανθρώπους και δεν φοβόταν να τους πλησιάσει.

«Το γατάκι ήταν πάρα πολύ χαδιάρικο», όπως επεσήμανε. Πλέον το ζώο νοσηλεύεται σε κλινική στη Σταυρούπολη με την κατάστασή του να κρίνεται σταθερή.

Advertisement

Η κα. Καραφώτη σημειώνει ότι έχει μείνει τυφλό, ενώ δε μπορεί να διαπιστωθεί ακόμη αν έχει υποστεί κάποια βλάβη στον εγκέφαλο από το σφοδρό χτύπημα.

«Το πιο πιθανό είναι ότι θα ζήσει αλλά μετά χρειάζεται μεγάλο χειρουργείο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθούν τα μάτια του. Θα μείνει τυφλό. Τώρα μπορεί να σηκωθεί και να βαδίσει».

Σημειώνεται πως η καταγγελία για τη νεαρή γάτα πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στα social media, ενώ πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να την υιοθετήσουν.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: