ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποφυλακίζεται η Εύα Καϊλή -Με βραχιολάκι στο σπίτι της

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποφυλακίζεται η Εύα Καϊλή -Με βραχιολάκι στο σπίτι της
Advertisement

Αποφυλακίζεται τελικά η Εύα Καϊλή, με βραχιολάκι στο σπίτι της, όπως έκανε γνωστό ο συνήγορός της Σβεν Μαρί.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το Politico.

Advertisement

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε ο συνήγορός της Σβεν Μαρί στο Euronews.

Η Εύα Καϊλή, γράφει το Euronews που μεταδίδει την είδηση «η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που έχει γίνει το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που κατακλύζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφυλακίστηκε την Τετάρτη μετά από τέσσερις και πλέον μήνες πίσω από τα κάγκελα».

Η βουλευτής θα τεθεί πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαίρη, στο Euronews.

Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης.

Advertisement

Η Καϊλή συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, όταν φέρεται να συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και η βουλευτική της ασυλία ήρθη αμέσως.

Η 44χρονη νομοθέτης κατηγορήθηκε τότε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος και αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Χάρεν, που βρίσκονται στα περίχωρα των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της προφυλάκισής της.

Η σύλληψή της προκάλεσε σοκ στις Βρυξέλλες και έφερε στο φως μια έρευνα σχετικά με ένα σύστημα διαφθοράς το οποίο περιελάμβανε «μεγάλα» χρηματικά ποσά και «σημαντικά» δώρα που φέρεται να καταβλήθηκαν από το Κατάρ και το Μαρόκο προκειμένου να επηρεάσουν τη χάραξη ευρωπαϊκής πολιτικής.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: