Κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα του Mega για τη μάχη της κόρης της με τον καρκίνο

Advertisement

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και τον Βασίλη Βρυώνη μίλησαν μητέρες παιδιών που νοσούν από καρκίνο και δίνουν με γενναιότητα τον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο αγώνα της ζωής τους.

Εδώ και ένα μήνα η Ρόη Παπαϊωάννου και η 9χρονη κόρη της, Εύα, δίνουν μία δύσκολη μάχη.

Advertisement

Το κοριτσάκι διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin και η οικογένεια μετακόμισε από την Λειβαδιά στην Αθήνα και βρήκε φιλοξενία στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και η Εύα ξεκίνησε αμέσως θεραπεία.

«Προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι για να στηρίξουμε τα παιδιά μας, το αύριό μας. Στα μάτια σε κοιτάζουν τα παιδιά και λένε “θα γίνω καλά;”», ανέφερε η Ρόη και ξέσπασε σε κλάματα.

Το σοκ ήταν μεγάλο για την Μαρία Γραμμενιάτη όταν έμαθε πως η κόρη της έχει καρκίνο: «Όταν το έμαθα έπαθα σοκ, πίστευα ότι έχω κάνει κάποιο λάθος εγώ στο δικό μου παιδί. Την πρώτη φορά ανησυχούσε για τα μαλλιά της. Τώρα σκέφτεται την υγεία της. Θέλει να τελειώσουμε την ασθένεια και να γυρίσουμε σπίτι».

Advertisement

Συγκινεί και η εξομολόγηση της Κωνσταντίνας Ζαβρά, η οποία παρακάλεσε την Παναγία να πάρει την ασθένεια από το παιδί της και να τη δώσει στην ίδια. Ο 6,5 ετών γιος της, Βλάσσης, διαγνώστηκε με λευχαιμία κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας:  «Πήγα στο εικονοστάσι, έβγαλα μια κραυγή της είπα “είσαι μάνα, πάρε αυτό που έχει και δώστο σε μένα”. Είναι δύσκολο για εμάς να τα βλέπουμε και εξίσου δύσκολο να τους δώσουμε κουράγιο».

Το πρώτο άκουσμα είναι σοκ, εκμυστηρεύτηκε η Έλενα Πουλοπούλου: «Νιώθεις ότι πεθαίνεις εκείνη την ώρα, αλλά μετά πρέπει να προχωρήσεις. Δεν λέω “γιατί σε εμάς;”, γιατί βλέπω ότι είναι πάρα πολλά τα παιδιά που έχουν καρκίνο».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: