Pineberries: Οι περίεργες λευκές φράουλες που στην πραγματικότητα έχουν γεύση ανανά!

Pineberries: Οι περίεργες λευκές φράουλες που στην πραγματικότητα έχουν γεύση ανανά!
Advertisement

Εάν παρακολουθείς τον παλμό των διατροφικών τάσεων, πιθανότατα έχεις παρατηρήσει ένα αρκετά χλωμό φρούτο που κοσμεί τη ροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (ή τουλάχιστον τα έχεις δει στον διάδρομο των προϊόντων): τη λευκή φράουλα.

Το μυστηριώδες είδος φρούτου, που ονομάζεται Pineberries, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές, έρχεται σε αντίθεση με τις βαθιές κόκκινες και μπλε αποχρώσεις των πιο κοινών μούρων.

Advertisement

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι τα Pineberries – και πώς διαφέρουν από το κανονικό είδος φράουλας;

Τα Pineberries είναι λευκές φράουλες με κόκκινους σπόρους, σύμφωνα με τους ειδικούς στο Πανεπιστήμιο του Illinois.

Πρόκειται για ένα υβρίδιο ανάμεσα στις ιαπωνικές λευκές φράουλες και τις κανονικές φράουλες από τη Φλόριντα.

Πήραν το όνομά τους χάρη στη λεπτή επίγευση ανανά που διαθέτουν, λέει ο Vance Whitaker, PhD, καθηγητής κηπουρικής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λευκές φράουλες δεν είναι ένα νέο είδος φρούτου. Τα Pineberries καλλιεργήθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν από πληθυσμούς στη Χιλή.

Αν και τα Pineberries (ή αλλιώς ανανοφράουλες) σχετίζονται γενετικά με τις κοινές κόκκινες φράουλες, επί της ουσίας διαφέρουν ποικιλοτρόπως. Η πιο εμφανής διαφορά τους είναι το λευκό χρώμα και οι κόκκινοι σπόροι τους.

Συγκεκριμένα, η εσωτερική σάρκα είναι πλήρως λευκή, ενώ εξωτερικά αναπτύσσεται ένα ροζ χρώμα όταν ο καρπός είναι ώριμος. Τα Pineberries είναι επίσης μικρότερα από μια κόκκινη φράουλα. Επιπλέον, τα pineberries είναι πιο μαλακά και έχουν μια ήπια γεύση ανανά.

Όμως, παρά αυτές τις διαφορές στην εμφάνιση, την υφή και τη γεύση, τα pineberries απαιτούν παρόμοιες συνθήκες καλλιέργειας και φροντίδας με τις κόκκινες φράουλες.

Advertisement

Και τα δύο φρούτα ευδοκιμούν σε ξηρό, δροσερό καιρό τη νύχτα και έντονη ηλιοφάνεια και ζεστές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χρησιμοποίησε τα κουκουνάρια όπως θα έκανες με άλλα είδη μούρων. Απόλαυσέ τα ως έχουν ή με δημητριακά και άλλα φρούτα. Χρησιμοποίησέ τα ως toppers σε βάφλες, τοστ, παρφέ ή cheesecake.

Δημιουργούν επίσης μια όμορφη γαρνιτούρα για κοκτέιλ ή φρουτώδη ποτά. Για πιο αλμυρές προστάσεις, ρίξε ψιλοκομμένα Pineberries σε σαλάτες ή ανακάτεψέ τα σε κρεμώδη dressings.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: