Μύκονος: Στο μικροσκόπιο των Αρχών βίντεο με ύποπτα οχήματα για την υπόθεση ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου -Το απειλητικό sms

Advertisement

Οι δράστες που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρού, είναι πιθανό να χρησιμοποίησαν έξι μοτοσυκλέτες και πέντε αυτοκίνητα που εξετάζουν οι Αρχές.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν συλλέξει δεκάδες βίντεο από σημεία γύρω από το σπίτι του αρχαιολόγου κοντά στην περιοχή του ΚΑΤ, από την εργασία του, από την διαδρομή του έως το σημείο της επίθεσης και πιθανές διαδρομές που ακολούθησε ο δράστης ή οι δράστες, κατά την προσέγγιση και διαφυγή.

Advertisement

Οι καταγραφές έγιναν μέρες πριν από την επίθεση στις 20:30 της 7ης Μαρτίου, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή παρακολούθηση του αρχαιολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί κινήσεις ύποπτων οχημάτων, μέρες πριν την επίθεση, λίγο πριν από αυτή και κάποια λεπτά μετά ενώ διακρίνονται τύποι οχημάτων λίγο πριν και λίγο μετά την επίθεση στον αρχαιολόγο.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να εξακριβώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων, για να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες και να δουν αν έχουν ποινικό παρελθόν καθώς και τους κύκλους τους.

Advertisement

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός άνδρα αλλά και του θύματος της επίθεσης, πρόκειται για έναν δράστη μεταξύ 35-40 χρόνων, μετρίου αναστήματος ο οποίος διέφυγε με μοτοσυκλέτα. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπήρχε οδηγός σε αυτή ή συνεργός με άλλη μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο.

Η αναβάθμιση της επίθεσης σε βάρος του αρχαιολόγου, σε κακούργημα στα τέλη Μαρτίου, έδωσε επιπλέον νομικά όπλα στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, οι οποίοι μπορούν να προβούν σε άρσεις τηλεφωνικού, τραπεζικού απορρήτου και άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να δώσουν επιπλέον ώθηση στις έρευνες.

Η υπόθεση του ξυλοδαρμού του Μανώλη Ψαρρού συσχετίστηκε άμεσα με τα απειλητικά sms που δέχθηκε συνάδελφός του, περίπου 15 μέρες μετά την επίθεση εναντίον του.

Advertisement

Το απειλητικό μήνυμα που έστειλε ο άγνωστος στην αρχαιολόγο-συνεργάτιδα του Μανώλη Ψαρρού, λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του έγραφε χαρακτηριστικά:

«Τρεις μήνες μετά από τη συνάντησή μας μου ζήτησες και πήρες 100.000 ευρώ για να μου κάνεις τη δουλειά στο νησί. Δεν έκανες τίποτα και κρύβεσαι. Που… μου γά… την οικογένεια, τώρα θα γα… εγώ την δικιά σου, δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά παλιοκ…».

Το μήνυμα που προερχόταν από άγνωστο αριθμό, αναφέρεται σε μια χρηματική δοσοληψία για μια υποτιθέμενη τακτοποίηση που θα έκανε η αρχαιολόγος στον αποστολέα του μηνύματος.

Η δικηγόρος του Μανώλη Ψαρρού, Έφη Μουγκαράκη τονίζει πως ο πελάτης της «αισθάνεται ότι απειλείται η ζωή η δική του και της οικογένειάς του, ιδίως μάλιστα μετά το περιστατικό με την αποστολή τηλεφωνικού μηνύματος σε συνάδελφό του, με την οποία χειρίζονται από κοινού θέματα της Μυκόνου.

Advertisement

Υπέδειξε μάρτυρες, για συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν λάβει χώρα λίγες μέρες νωρίτερα και ίσως συνδέονται».

Φαίνεται να είχαν αναλάβει κάποιες κοινές υποθέσεις που αφορούσαν παραβάσεις και παρατυπίες κατά τη διάρκεια πολεοδομικών εργασιών.

Στη Μύκονο -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- βρίσκεται κλιμάκιο αστυνομικών ης Δίωξης Εκβιαστών που αναζητούν πληροφορίες και μαρτυρίες που σχετίζονται με τα δύο περιστατικά και πραγματοποιούν διαρκείς ελέγχους με σκοπό να «ανοίξουν στόματα».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: