Εγνατία Οδός: Εμβόλισε περιπολικό, μπήκε ανάποδα και προκάλεσε το τροχαίο με τους έξι νεκρούς [εικόνες]

Εγνατία Οδός: Εμβόλισε περιπολικό, μπήκε ανάποδα και προκάλεσε το τροχαίο με τους έξι νεκρούς [εικόνες]
Advertisement

Μοιραίες αποδείχθηκαν οι κινήσεις του αλλοδαπού οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε 10 παράνομους μετανάστες τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου και προκάλεσε το τροχαίο στην Εγνατία Οδό με τους συνολικά έξι νεκρούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα ξεκίνησαν μέσα στον οικισμό Μάκρη στην Αλεξανδρούπολη όταν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης έκαναν σήμα στον αλλοδαπό οδηγό να σταματήσει.

Advertisement

Εκείνος, όμως, αντί να σταματήσει, πάτησε γκάζι, εμβόλισε το περιπολικό και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα.

Αποτέλεσμα των επικίνδυνων ελιγμών του ήταν το αυτοκίνητο να μπει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και να συγκρουστεί μετωπικά με άλλο ΙΧ το οδηγούσε ένας 46χρονος από την Αλεξανδρούπολη.

Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους συνολικά έξι άτομα, οι τέσσερις στο σημείο και ο 46χρονος και ένας εκ των παράνομων μεταναστών στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στο οποίο μεταφέρθηκαν βαρύτατα τραυματισμένοι.

Advertisement

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο αλλοδαπός οδηγός του ΙΧ που δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών οδηγούσε για περίπου επτά χιλιόμετρα ανάποδα στην Εγνατία Οδό καθώς τόση είναι η απόσταση από τον κόμβο της Μάκρης μέχρι το σημείο του τροχαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος 46χρονος Έλληνας ήταν κάτοικος Αλεξανδρούπολης και επέστρεφε στην πόλη από την Κομοτηνή.

Εκφράζονται, μάλιστα, φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς από τους οχτώ τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μόλις για δύο εκτιμούν οι γιατροί ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Advertisement

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το τροχαίο

Σήμερα (15-4-2023) πρωινές ώρες, εντός του οικισμού Μάκρης Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως, ο οδηγός αυτού δεν συμμορφώθηκε.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Στη συνέχεια το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και να έχει προσκρούσει μετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός.

Advertisement

Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν θανάσιμα ο 46χρονος ημεδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και ο αλλοδαπός οδηγός του έτερου οχήματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίους υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός των τεσσάρων και τραυματισμός των υπολοίπων έξι.

Άπαντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: