Αστυνομικοί χτύπησαν λάθος πόρτα και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού επειδή βγήκε με όπλο [βίντεο]

Αστυνομικοί χτύπησαν λάθος πόρτα και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού επειδή βγήκε με όπλο [βίντεο]
Advertisement

Τραγική κατάληξη είχε το λάθος που έκαναν αστυνομικοί στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ να χτυπήσουν λάθος πόρτα μετά από κλήση που δέχθηκαν για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις 5 Απριλίου καθώς όταν τους άνοιξε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τον πυροβόλησαν επειδή κρατούσε όπλο.

Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι δευτερόλεπτα νωρίτερα είχαν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκονταν απέναντι από το σημείο όπου χρειαζόταν να επέμβουν.

Advertisement

Το τραγικό περιστατικό καταγράφηκε, μάλιστα, από τις κάμερες που φορούσαν στις στολές τους οι αστυνομικοί.

Η μοιραία όπως αποδείχθηκε κλήση αφορούσε στο σπίτι με αριθμό 5308 της λεωφόρου Βάλι Βιου στο Νέο Μεξικό, η περίπολος των τριών αστυνομικών χτύπησε, όμως, επανειλημμένα την πόρτα της κατοικίας με αριθμό 5305 φωνάζοντας «αστυνομία!».

Στο βίντεο από τις κάμερες που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της πολιτείας, φαίνεται ο 52χρονος Ρόμπερτ Ντότσον, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, να ανοίγει την πόρτα κρατώντας πιστόλι στο χέρι.

Advertisement

Οι αστυνομικοί του φώναξαν να πετάξει το όπλο και να σηκώσει ψηλά τα χέρια και στη συνέχεια πυροβόλησαν με τον άνδρα να αφήνει την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα.

Δευτερόλεπτα αργότερα η σύζυγός του 52χρονου, η οποία ήταν επίσης οπλισμένη με πιστόλι, ακούγεται να ουρλίαζει «ω Θεέ μου» και να πυροβολεί κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά, προτού η γυναίκα συνειδητοποιήσει πως ήταν αστυνομικοί και κατεβάσει το όπλο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να εξηγήσει γιατί οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί πήγαν σε λάθος σπίτι, παρότι είχαν υπάρξει επανειλημμένα επικοινωνίες με το κέντρο.

Με βάση τα βίντεο από τις κάμερες που φόραγαν, συνειδητοποίησαν πως δεν βρίσκονταν εκεί όπου έπρεπε μερικές στιγμές προτού ανοίξει η πόρτα.

Advertisement

Τα ονόματα των αστυνομικών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Στιβ Χέμπι υπογράμμισε πως η υπηρεσία έχει συναίσθηση της «βαρύτητας» του επεισοδίου.

«Ως αρχηγός της αστυνομίας, θέλω να πω πως είμαι συντετριμμένος» για την «απίστευτα τραγική κατάληξη της υπόθεσης αυτής», τόνισε, εκφράζοντας τα «συλλυπητήριά του» στην οικογένεια του θανόντα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: