Σερβιτόρα απολύθηκε καθώς ανακαλύφθηκε πως χρησιμοποιούσε το αίμα της σε κοκτέιλ

Σερβιτόρα απολύθηκε καθώς ανακαλύφθηκε πως χρησιμοποιούσε το αίμα της σε κοκτέιλ
Advertisement

Μια σερβιτόρα στην Ιαπωνία απολύθηκε αφού ανακαλύφθηκε ότι ανακάτευε το ίδιο της το αίμα σε κοκτέιλ στο μπαρ όπου εργαζόταν.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει οργή στο κοινό, με πολλούς να κάνουν λόγο για «εργασιακή τρομοκρατία«.

Advertisement

Η σερβιτόρα καταγράφηκε από την κάμερα να αναμειγνύει το ίδιο της το αίμα σε κοκτέιλ πριν τα σερβίρει στους πελάτες.

Το υλικό μοιράστηκε αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγινε γρήγορα viral.

Η διεύθυνση του μπαρ ανέλαβε άμεσα δράση και απέλυσε τη σερβιτόρα, επικαλούμενη σοβαρό παράπτωμα και παραβίαση των κανονισμών υγείας και ασφάλειας. Ωστόσο, η σερβιτόρα ισχυρίζεται ότι απολύθηκε άδικα και ότι είναι θύμα «εργασιακής τρομοκρατίας».

Advertisement

Σε συνέντευξή της σε τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η σερβιτόρα δήλωσε ότι ανακάτευε το δικό της αίμα στα κοκτέιλ ως έναν τρόπο για να «συνδεθεί με τους πελάτες» και να τους «προσφέρει μια μοναδική εμπειρία».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η πρακτική αυτή ήταν συνηθισμένη μεταξύ των μπάρμαν και ότι την είχε μάθει από έναν συνάδελφό της.

Ωστόσο, ειδικοί στον κλάδο των τροφίμων και ποτών καταδίκασαν έντονα την πρακτική αυτή, δηλώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανθυγιεινή αλλά και παράνομη. Η ανάμειξη αίματος σε τρόφιμα ή ποτά μπορεί να εκθέσει τους πελάτες σε μια σειρά ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων του HIV και της ηπατίτιδας.

Advertisement

Το περιστατικό προκάλεσε συζήτηση σχετικά με τις ευθύνες των εργαζομένων και τα πρότυπα που πρέπει να αναμένονται στο χώρο εργασίας. Ενώ οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται δημιουργικά, έχουν επίσης την ευθύνη να διασφαλίζουν ότι δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των άλλων.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τις πράξεις της σερβιτόρας, ενώ ορισμένοι ζήτησαν να της ασκηθεί δίωξη για έκθεση σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Άλλοι έχουν επικρίνει τη διεύθυνση του μπαρ επειδή δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει εξαρχής το περιστατικό.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: