Η λύση για να χάσεις κιλά μετά τα 30 είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο περίμενες

Advertisement

Περνάς τα 30. Η καθημερινότητά σου αλλάζει.

Ο αθλητισμός, συνήθως αρχίζει να βγαίνει από την καθημερινότητα, η δουλειά σου τρώει μεγάλο κομμάτι της ρουτίνας της ημέρας και το σώμα σου αλλάζει.

Advertisement

Το αποτέλεσμα; Παραπανίσια κιλά. Και το μεγάλο ερώτημα είναι ένα: Πώς φεύγουν; Μια νέα έρευνα έχει τη λύση: μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ.

Μια πρόσφατη μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Προληπτικής Ιατρικής, με επικεφαλής τον καθηγητή Gary O’Donovan της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Άνδεων, διαπίστωσε πως η κατανάλωση αλκοόλ ευθύνεται άμεσα για την αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος των ανδρών που διανύουν την 3η ή την 4η δεκαετία της ζωής τους. Ή αλλιώς ένας βασικός λόγος για να βάλεις κιλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι άνδρες που επεσήμαναν πως πίνουν μια φορά τη βδομάδα αύξησαν το βάρος τους κατά 0,36 κιλά ανά μάζα, με τους δείκτες να ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο για εκείνους που δήλωσαν πως καταναλώνουν αλκοόλ με μεγαλύτερη συχνότητα.

Advertisement

Όπως σημείωσε ο καθηγητής: «Σε 10 χρόνια, ο Δείκτης Μάζας Σώματος αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,4 κιλά στους άντρες που πίνουν». Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως επηρεάζει ακόμη και τους ανθρώπους που αθλούνται, αλλά σε μικρότερο βαθμό (2,9 κιλά).

Τα αποτελέσματα της μελέτης δεν προκαλούν έκπληξη καθώς εδώ και δεκαετίες αρκετοί γιατροί και ερευνητές έχουν επισημάνει τον κίνδυνο υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε παχυσαρκία.

Όπως αναφέρεται σ’ ένα πρόσφατο άρθρο στο Current Obesity Reports: «Είναι πολύ πιθανό η κατανάλωση αλκοόλ να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση παχυσαρκίας σε μερικούς ανθρώπους.

Advertisement

Το μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ όπως και ο υγιεινός τρόπος ζωής, είναι δύο πολύ σημαντικές συστάσεις, οι οποίες ενδέχεται να μην οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους».

Τι άλλο, όμως, μπορείς να κάνεις, σύμφωνα με την έρευνα, για να χάσεις τα παραπανίσια κιλά; Υγιεινή διατροφή και άσκηση. Τώρα που γνωρίζεις τη θεωρία, ήρθε η ώρα να την κάνεις και πράξη.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: