Ηλεκτρονική απάτη μέσω… ΕΛΤΑ: Πώς άρπαξαν από γνωστό TikToker 4.000 ευρώ [βίντεο]

Advertisement

Γνωστό πρόσωπο στην κοινωνική εφαρμογή TikTok έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης, με τη λίστα όσων ξεγελάστηκαν από τους χάκερ να μακραίνει ενώ την ίδια στιγμή οι προειδοποιήσεις της ελληνικής αστυνομίας είναι συνεχείς.

Ανάμεσα σε εκείνους που τους έκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία και απέσπασαν χρηματικό ποσό και ο Χρήστος Κόγιας που ανέβασε, μάλιστα, βίντεο εξηγώντας πώς έπεσε στην παγίδα κι έχασε τελικά 4.000 ευρώ.

Advertisement

Όλα ξεκίνησαν από έναν σύνδεσμο που του έστειλαν άγνωστοι ενώ εκείνος ανέμενε να λάβει μια κάρτα wallet.

Ο influencer θεωρώντας ότι το μήνυμα, που του εμφανίστηκε, είναι σχετικό με το αίτημα του υπέβαλε, συμπλήρωσε τη φόρμα-παγίδα με τα στοιχεία του.

Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, οι χάκερς να μπουν στον λογαριασμό του και να αρπάξουν 4.000 ευρώ.

Advertisement

«Πάλι καλά που δεν μου πήραν ό,τι χρήματα είχα στον λογαριασμό» ανέφερε στο βίντεο, προτρέποντας τους ακολούθους του να αποφεύγουν τα κλικ σε συνδέσμους που εμφανίζονται με τη μορφή μηνυμάτων.

Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφεραν στη Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος ότι έγιναν αποδέκτες μηνυμάτων με παράνομη χρήση της επωνυμίας των ΕΛΤΑ.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα διακινούνται e-mail και sms που εμφανίζουν ως αποστολέα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και με αφορμή μια δήθεν παράδοση δέματος, ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Advertisement

Το παρακάτω δείγμα επικοινωνίας, που αποστέλλεται τις τελευταίες μέρες σε αδιευκρίνιστο αριθμό πελατών του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων:

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: