Μήπως σε απατάει; 11+1 σημάδια που το επιβεβαιώνουν κι εσύ απλώς τα προσπερνάς

Μήπως σε απατάει; 11+1 σημάδια που το επιβεβαιώνουν κι εσύ απλώς τα προσπερνάς
Advertisement

Μελέτες δείχνουν ότι πάνω από το 20% των παντρεμένων ζευγαριών αντιμετωπίζουν την απιστία σε κάποιο σημείο της σχέσης τους.

Ενώ η απιστία μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, γενικά αναφέρεται όταν ένα άτομο σε μια δεσμευμένη, μονογαμική σχέση συνάπτει συναισθηματική ή σεξουαλική σχέση με κάποιον άλλο χωρίς να το γνωρίζει ο άλλος σύντροφος.

Advertisement

Η απιστία μπορεί να ανατρέψει ζωές και να καταρρεύσει τα ίδια τα θεμέλια ενός γάμου. Οι περισσότερες σχέσεις δεν παραμένουν μυστικές και γίνονται εμφανείς με την πάροδο του χρόνου.

Σε γενικές γραμμές, ο σύντροφος που έχει την ερωτική σχέση πρόκειται να συμπεριφερθεί διαφορετικά από ό,τι συνήθως. Αλλά το να κατηγορείς κάποιον για απιστία χωρίς αδιάσειστες αποδείξεις δεν είναι μικρή υπόθεση.

Αν ψάχνεις το πώς θα καταλάβεις αν ο σύντροφός σου απατάει, οποιοδήποτε από τα παρακάτω σημάδια μπορεί να υποδεικνύει ότι κάτι συμβαίνει.

Advertisement

1.Είναι συναισθηματικά απόμακρος

Ο σύντροφός σου σε αποφεύγει και απομακρύνεται από το άγγιγμά σου, μερικές φόρες αποφεύγει την οπτική επαφή.

Δεν θέλει να συνδεθεί συναισθηματικά και βρίσκει δικαιολογίες για να μην περνάει χρόνο μαζί σου, παρόλο που τον περνάει με άλλους ανθρώπους. Μπορεί ακόμα να σταματήσει να μιλάει για το μέλλον αφού δεν ξέρει αν θα είσαι μέρος αυτού του μέλλοντος.

2.Υπάρχει κάποια καινούργια γνωριμία για την οποία δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει

Κάποιος φαίνεται να έχει τραβήξει την προσοχή του συζύγου σου με έναν τρόπο που φαίνεται να αποκτά όλο και μεγαλύτερη ένταση.

Advertisement

Έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για μια γυναίκα συνάδελφο, μια φίλη που γνώρισε στο γυμναστήριο, μια γειτόνισσα ή μια νέα φίλη και μοιράζεται πάρα πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή της.

3.Ξαφνικά νοιάζεται για το πώς φαίνεται προς τα έξω

Από πότε φοράει κολόνια στη δουλειά; Γιατί πλένει τόσο πολύ το αυτοκίνητό του; Αυτά είναι καινούργια ρούχα; Έχει γραφτεί σε γυμναστήριο; Μια ξαφνική αλλαγή στις συνήθειες προσωπικής περιποίησης μπορεί να υποδηλώνει ότι προσπαθεί να εντυπωσιάσει κάποια άλλη.

4.Είναι μυστικοπαθής με το τηλέφωνό του

Στέλνει μηνύματα περισσότερο από το συνηθισμένο ή απομακρύνεται κρυφά για να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο. Αλλάζει τον κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνό του και δεν τον μοιράζεται μαζί σου.

Advertisement

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί είναι αλλαγμένα σε ιδιωτικά και διαγράφει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή του.

Στην πραγματικότητα, σταματά να χρησιμοποιεί κοινές συσκευές συνολικά. Προφανώς, υπάρχει κάτι που δεν θέλει να δεις και έχει αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνο του.

5.Επικοινωνεί διαφορετικά

Έχεις  παρατηρήσει τον σύντροφό σου να σε αγνοεί, να φαίνεται παρανοϊκός ή να εμφανίζεται ευαίσθητος στις ερωτήσεις; Αλλάζει θέμα ή φεύγει από το δωμάτιο χωρίς να πει λέξη.

Advertisement

Είναι παθητικο-επιθετικός και χρησιμοποιεί απορριπτική γλώσσα του σώματος, όπως να γυρίζει τα μάτια ή να αποφεύγει το άγγιγμά σου. Οι κλήσεις σου πηγαίνουν στον τηλεφωνητή ή επικοινωνεί έπειτα από πολύ ώρα.

6.Είναι κυκλοθυμικός

Η διάθεσή του αλλάζει σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς εξήγηση, επειδή η ενοχή του έχει μετατοπιστεί σε κατάθλιψη, θυμό ή άγχος. Ξαφνικά βρίσκει λάθη σε ό,τι κάνεις, επειδή προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί σου, προκειμένου να ανακουφίσει τις ενοχές του.

7.Είναι υπερβολικά στοχαστικός

Είναι ξαφνικά ο κύριος «Τέλειος»; Ξεπερνάει τα όρια με δημόσιες εκδηλώσεις στοργής, χειρονομίες αγάπης εκτός χαρακτήρα και διαχυτικές φιλοφρονήσεις, ενώ αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στη σχέση σας.

Advertisement

Επιβεβαιώνει διαρκώς την αφοσίωσή του σε σένα και φαίνεται να λέει συνεχώς «σ’ αγαπώ». Το πιθανότερο είναι να υπερβάλλει εαυτόν επειδή νιώθει ένοχος.

8.Λείπει από το σπίτι περισσότερο από το συνηθισμένο

Η δουλειά του απαιτεί ξαφνικά πολλές ώρες εργασίας και πολλά επαγγελματικά ταξίδια εκτός πόλης, ή αποκτά ένα νέο χόμπι που τον κρατά μακριά από το σπίτι, αλλά δεν θέλει να το μοιραστεί μαζί σου.

Ο σύντροφος σου, ξαφνικά αρχίζει να μένει έξω μέχρι αργά χωρίς να σου τηλεφωνεί και δεν απαντάει στο τηλέφωνό του όταν τον παίρνεις τηλέφωνο. Είναι ασαφής σχετικά με το πού ήταν, και όταν επιστρέφει στο σπίτι, είναι κουρασμένος ή γκρινιάρης και δεν ενδιαφέρεται για σεξ.

Advertisement

9.Είναι απαθής

Ο αγαπημένος σου έχει χάσει το ενδιαφέρον του για πράγματα που κάνατε μαζί και πράγματα που αγαπούσατε και οι δύο. Είναι αδιάφορος απέναντί σου και δεν ενδιαφέρεται να περνάει χρόνο μαζί σου.

Δεν ζηλεύει αν ένας άλλος άντρας προσπαθήσει να σε φλερτάρει και δεν ενδιαφέρεται πλέον για τις οικογενειακές εκδηλώσεις ή τις συγκεντρώσεις με φίλους.

10.Μυρίζεις κάτι ασυνήθιστο

Η μύτη σου ξέρει. Αν το πουκάμισό του μυρίζει σαν Chanel No. 5., ενώ εσείς δεν φοράς Chanel No. 5- αν μυρίζει σαν τσιγάρο και κανείς σας δεν καπνίζει… μπορεί να μυρίζεις την απιστία του.

Advertisement

11.Τον πιάνεις να λέει λευκά ψέματα

Τα ψέματα ξεπηδούν γύρω από διάφορα πράγματα – όσο ασήμαντα κι αν είναι – ίσως για να κρύψει την παράνομη σχέση του. Ανεξάρτητα από τους λόγους, έχει συνηθίσει να λέει ψέματα και του είναι πλέον πιο εύκολο.

12.Το σεξ μοιάζει επιφανειακό.

Επικεντρώνεται μόνο στις σωματικές πτυχές του σεξ, δεν δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες σου και δεν είναι τόσο ρομαντικός στο κρεβάτι. Φαίνεται να σκέφτεται άλλα πράγματα και υπάρχει απώλεια της σύνδεσης ή ακόμα και απώλεια ενδιαφέροντος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: