Το κινητό σου μπορεί να σε αρρωσταίνεις χωρίς να το ξέρεις- Πώς θα το δεις και τι να κάνεις

Advertisement

Είναι πανεύκολο να παραμείνουμε κολλημένοι στα κινητό μας.

Αν στο έλεγε αυτό κανείς πριν από 20 χρόνια θα γελούσες τόσο πολύ που θα έμοιαζε με αστείο… από άλλον πλανήτη!

Advertisement

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς κρατούν συνδεδεμένους με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα ενώ η αποστολή γραπτών μηνυμάτων καθιστά δυνατή τη συνομιλία με οποιονδήποτε σε μια στιγμή. Για να μη μιλήσουμε για τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που μας διασκεδάζουν για ώρες.

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε ακόμη και τα τηλέφωνά μας ως ξυπνητήρια για να ξυπνάμε το πρωί, καθιστώντας τα μια τεχνολογία στην οποία βασιζόμαστε πραγματικά καθημερινά. Έχεις σκεφτεί όμως πως το κινητό σου μπορεί να σε αρρωσταίνει;

Αν και η τεχνολογία είναι καταπληκτική και χρήσιμο εργαλείο, συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα laptop μπορεί να εκπέμπουν επιβλαβή κύματα (EMF) που μας κάνουν να νιώθουμε νωθροί και άρρωστοι. Η ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό σου μπορεί να είναι πιο επιβλαβής για τον οργανισμό σου απ’ όσο νομίζεις.

Advertisement

Πώς μας επηρεάζουν τα EMF

Σύμφωνα με άρθρο του Womansworld.com, πολλοί από εμάς είμαστε υπερβολικά εκτεθειμένοι σε ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες (EMF) που εκπέμπονται από τα ηλεκτρονικά.

Οι άνθρωποι είναι συχνά κουρασμένοι από την οξεία, αθροιστική και χρόνια έκθεση στο EMF. Ο λόγος; Τα EMF έχει αποδειχθεί ότι έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων.

Πώς μπορούμε να περιορίσουμε την έκθεσή μας σε EMF;

Νιώθεις νωθρότητα και ανησυχείς ότι φταίνε τα EMF;  Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις την υπερβολική έκθεση και να νιώσεις καλύτερα.

Advertisement

1. Μετακινήσου 2 εκατοστά από το τηλέφωνό σου

Όταν συνομιλείς στο κινητό σου, η «απόσταση είναι φίλος σου» λένε οι ειδικοί. Όσο πιο κοντά βρίσκεσαι στο τηλέφωνό σου, τόσο σε περισσότερα EMF εκτίθεσαι.

Αντί να το κρατάς απευθείας στο αυτί σου, βάλε το τηλέφωνο στο «ηχείο» και κράτησέ το σε απόσταση. Η έρευνα στο UC Berkeley προτείνει ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ισχύς των κυμάτων EMF με τα οποία έρχεσαι σε επαφή.

2. Ζέστανε το φαγητό σου και φύγε μακριά

Μόλις πατήσεις «έναρξη» στο φούρνο μικροκυμάτων σου, καλό θα είναι να πας στο διπλανό δωμάτιο όσο ζεσταίνεται το φαγητό.

Advertisement

Ενώ τα μικροκύματα μπορεί να είναι στην κορυφή της λίστας των συσκευών που παράγουν EMF στο σπίτι σου, τα ενεργειακά τους κύματα διαχέονται σημαντικά με την απόσταση, σημειώνει μια μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Radiological Protection.

Κάθε βήμα που απομακρύνεσαι από τον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να μειώσει αισθητά την έκθεση στα EMF.

3. Δοκίμασε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου

Η έκθεση σε EMF μπορεί να μειώσει τα επίπεδα μαγνησίου στο σώμα, προτείνει μια μελέτη σε ζώα από την Biological Trace Element Research.

Advertisement

Το μαγνήσιο είναι σημαντικό για υγιή οστά, μύες, λειτουργία των νεύρων και πολλά άλλα, και μπορεί επίσης να βοηθήσει στον μετριασμό της βλάβης από τα EMF.

Τα EMF παράγουν ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας και το μαγνήσιο δρα ως ισχυρός καθαριστής ελεύθερων ριζών, λένε οι ειδικοί.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: