Lemon8: Το νέο app που θέλει να πάρει τη θέση του TikTok και του Instagram

Lemon8: Το νέο app που θέλει να πάρει τη θέση του TikTok και του Instagram
Advertisement

Θυμάσαι τις ένδοξες ημέρες του Instagram; Τότε που τραβούσες μια φωτογραφία απλά για να την τραβήξεις;

Χωρίς κανένα θέμα αλλά με σούπερ αισθητική μετά από ένα σωρό φίλτρα για να πάρει αμέτρητα likes από τους φίλους followers;

Advertisement

Αυτές ήταν οι καλύτερες μέρες του Instagram και αν ρωτήσεις τους millenials για το πώς νιώθουν για το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι απαντήσεις τους θα είναι μάλλον γεμάτες με ανάμεικτα συναισθήματα.

Οι περισσότεροι από εμάς, το μισούμε και το αγαπάμε ταυτόχρονα. Πολλοί χρήστες νοσταλγούν πολλές από τις αρχικές λειτουργίες του app, σίγουρα πολύ πριν μπουν στη ζωή μας τα reels.

Το Instagram ξεκίνησε από τον «αυθορμητισμό» της στιγμής, στη συνέχεια όμως, όλοι άρχισαν να ανεβάζουν επεξεργασμένες και στημένες λήψεις, με αποτέλεσμα να χάσει την αίγλη του.

Advertisement

Αν ψάχνεις λοιπόν ένα μέσο με υψηλή αισθητική χωρίς να πουλάει κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το Lemon8.

Αν ανάμεσα σε όσα σου έλειψαν, είναι και το αγαπημένο photo- sharing, μην ανησυχείς γιατί το νέο app φαίνεται πως είναι εδώ για σένα γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Αλλά κατά πόσο αξίζει να κατεβάσεις και να αφιερώσεις χρόνο σε μία ακόμη σοσιαλ- μιντιακή εφαρμογή;

Για να καταλήξεις πιο γρήγορα στο αν θες να βάλεις στη ζωή σου τον «διάδοχο» του Instagram, να σου πούμε ότι το Lemon8 είναι ένα app των social media που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εύκολα και να μοιράζονται οπτικό περιεχόμενο με τους followers τους.

Advertisement

Με μερικά taps, οι χρήστες μπορούν να ποστάρουν πανοραμικές φωτογραφίες ή video και να προσθέτουν φίλτρα, κείμενο, αυτοκόλλητα ή μουσική στα posts τους.

Η νέα εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από την εταιρεία ByteDance, παρακινεί τους χρήστες να μοιραστούν φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με τα θέματα που τους ενδιαφέρουν, όπως η μόδα, η ομορφιά, η ευεξία ή το φαγητό.

Μάλιστα η νέα πλατφόρμα μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί εμπορικά, καθώς δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ταγκάρει, για παράδειγμα, το κατάστημα από το οποίο αγόρασε τα ρούχα του, καθώς και την τιμή τους.

Advertisement

Στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα διαθέσιμο, ωστόσο οι influencers που το χρησιμοποιούν το περιγράφουν ως το «παιδί του Instagram και του Pinterest».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των New York Times, κάποιοι από αυτούς έλαβαν αμοιβή από την ByteDance για να μοιραστούν περιεχόμενο μέσα από το Lemon8 και να το κάνουν ευρύτερα γνωστό.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: