Χάρις Αλεξίου: «Πενθούσα που έχασα τη φωνή μου, όχι επειδή σταμάτησα το τραγούδι»

Χάρις Αλεξίου: «Πενθούσα που έχασα τη φωνή μου, όχι επειδή σταμάτησα το τραγούδι»
Advertisement

Για την απόφασή της να σταματήσει το τραγούδι, την παρουσία της στο Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, αλλά και την εμφάνισή της στο σανίδι του Εθνικού Θεάτρου, μίλησε η Χάρις Αλεξίου.

Η σπουδαία τραγουδίστρια, εμφανίστηκε στο Studio 4 της ΕΡΤ, όπου απάντησε στους λόγους για τους οποίους είχε δηλώσει μετά την αποχώρησή της από το τραγούδι, πως «πενθεί»

Advertisement

«Ημουν τυχερή στην καριέρα μου. Το να σου εκφράζουν οι άνθρωποι την αγάπη τους, ήταν φοβερό. Βάρος έχει ο χρόνος που αφιερώνεις για να γίνουν αυτά τα πράγματα.

Δεν ζεις την κανονική ζωή, θυσιάζεις πράγματα. Πας σε συνεντεύξεις που δεν θες… Το ότι σταμάτησα τη μουσική έδωσε απόλυτη ελευθερία» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το πένθος που έλεγα ήταν για την απώλεια της φωνής. Τα έκανα όλα, τα έζησα, έπαιξα στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Είμαι χορτάτη, όμως θέλεις την φωνή σου… Ο κόσμος ξέρει. Δεν το άφησα να φανεί πολύ.

Advertisement

Τα σημάδια με την φωνή είχαν εμφανιστεί νωρίς. Οταν τραγουδάς, πρέπει να τραγουδάς, όχι να κοροϊδεύεις. Κρατάς το καλό που σου έχει συμβεί και πας παρακάτω. Δεν είναι απλό, πρέπει να παραδεχτείς την απώλεια, την ήττα, τη νέα συνθήκη. Το πένθος θέλει τον χρόνο του.»

Ακόμη, η Χ. Αλεξίου αναφέρθηκε στην παρουσία της στο Εθνικό Θέατρο με την παράσταση «Μια νύχτα στην Επίδαυρο» τονίζοντας πως αν συνεχίσει στο σανίδι, θα ήθελε να κάνει «μόνο κωμωδία».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια, τονίζοντας πως τα γυρίσματα για τη νέα σεζόν στο Maestro, έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς της έγινε η πρόταση από τον γνωστό ηθοποιό.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η πρόταση ήρθε σε μία περίοδο που… βαριόταν και έκανε μαθήματα γερμανικών για να σπάσει η ρουτίνα της.

«Οταν διάβασα τον ρόλο, είπα μέσα μου ότι με ξέρει», ανέφερε.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: