Το νέο κόλπο των κλεφτών -Έτσι σου παίρνουν το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας ένα παλιό κινητό

Advertisement

Πρόσφατα σας είχαμε παρουσιάσει μία νέα μέθοδο κλοπής αυτοκινήτων, που την έκανε γνωστή ένα Βρετανός ειδικός στα αντικλεπτικά συστήματα, αλλά και θύμα των κλεφτών.

Το Toyota RAV4 που έχει στην κατοχή του, κλάπηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο δρόμο έξω από το σπίτι του.

Advertisement

Στη συνέχεια όμως, ο ειδικός εξήγησε ότι οι κλέφτες χρησιμοποίησαν μια ειδική συσκευή που ήταν συνδεδεμένη με την καλωδίωση πίσω από τον προβολέα του αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο πείραμα επαναλήφθηκε από ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, που διατηρούν και κανάλι στο YouTube.

Το gadget που χρησιμοποιήθηκε πωλείται στο διαδίκτυο για αρκετές χιλιάδες ευρώ, αλλά αποτελείται από φθηνότερα εξαρτήματα. Και φυσικά, το σημαντικότερο πράγμα στην συσκευή είναι στο λογισμικό που βοηθά στο χακάρισμα.

Advertisement

Για να μην τραβήξουν όμως την προσοχή των αρχών, οι κλέφτες «μεταμφιέζουν» τη συσκευή σε ασύρματο ηχείο ή ακόμα και στο εξαιρετικά δημοφιλές κλασικό κινητό τηλέφωνο Nokia 3310.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ένα κινητό τηλέφωνο Nokia που συνδέεται μέσω της θύρας USB στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου.

Για όσους θυμούνται, το αυθεντικό 3310 δεν είχε ποτέ θύρα USB, οπότε πρόκειται ουσιαστικά για μια καμουφλαρισμένη συσκευή χακαρίσματος με νέα σωθικά.

Advertisement

Μόλις η συσκευή συνδεθεί στο δίκτυο του αυτοκινήτου, οι κλέφτες μπορούν να ξεκλειδώσουν τις πόρτες, να θέσουν σε λειτουργία τον κινητήρα και να φύγουν μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς να καταλάβει κάτι ο ιδιοκτήτης του.

Για αυτό τον λόγο, ειδικοί στα θέματα ασφάλειας αναφέρουν ότι η Toyota πρέπει να ενισχύσει την προστασία των εντολών που μεταδίδονται στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: