Facebook: Πώς μπορούν χρήστες του να διεκδικήσουν αποζημίωση από αγωγή $725 εκατ.

Facebook: Πώς μπορούν χρήστες του να διεκδικήσουν αποζημίωση από αγωγή $725 εκατ.
Advertisement

Μέχρι τον Αύγουστο έχουν προθεσμία οι χρήστες του Facebook για να διεκδικήσουν το μερίδιό τους από τον ομαδικό διακανονισμό αγωγής ύψους 725 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορά παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής από την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το CNBC, η αγωγή ασκήθηκε το 2018 μετά την αποκάλυψη από το Facebook ότι οι πληροφορίες 87 εκατομμυρίων χρηστών μοιράστηκαν αθέμιτα στην Cambridge Analytica.

Advertisement

Οσοι είχαν ενεργό λογαριασμό στο Facebook στις ΗΠΑ μεταξύ Μαΐου 2007 και Δεκεμβρίου 2022 έχουν προθεσμία μέχρι τις 25 Αυγούστου για να υποβάλουν αγωγή.

Οι ατομικές πληρωμές διακανονισμού δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, διότι οι πληρωμές εξαρτώνται από το πόσοι χρήστες υποβάλλουν αξιώσεις και πόσο καιρό ο κάθε χρήστης διατηρούσε λογαριασμό στο Facebook.

Η Meta δεν παραδέχτηκε ότι έκανε κάποιο λάθος. «Επιδιώξαμε τον διακανονισμό, καθώς είναι προς το συμφέρον της κοινότητάς μας και των μετόχων μας», δήλωσε τότε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Advertisement

Οι χρήστες του Facebook μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποζημίωσης επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα Facebookuserprivacysettlement.com και εισάγοντας το όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και επιβεβαιώνοντας ότι ζούσαν στις ΗΠΑ και ήταν ενεργοί στο Facebook μεταξύ των προαναφερόμενων ημερομηνιών.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: