Από ρεκόρ σε ρεκόρ η LVMH -Πάνω από 500 δισ. δολάρια η αξία της, 1η ευρωπαϊκή εταιρεία που το καταφέρνει

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η LVMH -Πάνω από 500 δισ. δολάρια η αξία της, 1η ευρωπαϊκή εταιρεία που το καταφέρνει
Advertisement

Ο γίγαντας των ειδών πολυτελείας LVMH έγινε τη Δευτέρα η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπέρασε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Το επίτευγμα έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου η LVMH συμπεριλήφθηκε στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου.

Advertisement

Η μητρική εταιρεία των Louis Vuitton, Moët & Chandon και Hennessy, καθώς και εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Givenchy, Bulgari και των καταστημάτων Sephora, ανακοίνωσε αύξηση 17% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, υπερδιπλάσια των προσδοκιών των αναλυτών.

Οι μετοχές της σημείωσαν υψηλό ρεκόρ μετά τα αποτελέσματα, και σημείωσαν άλλο ένα υψηλό τη Δευτέρα.

Ανέφερε έσοδα 79,2 δισ. ευρώ (87,1 δισ. δολάρια) για το 2022, με κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες 21,1 δισ. ευρώ, για δεύτερο συνεχόμενο έτος με αποτελέσματα ρεκόρ.

Η LVMH με έδρα το Παρίσι δήλωσε ότι πρόκειται να επωφεληθεί από την επανεκκίνηση της αγοράς της Κίνας, καθώς η επιστροφή των ταξιδιών φέρνει πίσω τους high-end καταναλωτές.

Advertisement

Η αυξανόμενη αξία της LVMH έχει αυξήσει, όπως είναι αναμενόμενο, τον πλούτο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Μπερνάρντ Αρνό, ο οποίος μεταμόρφωσε την εταιρεία σε μια παγκόσμια δύναμη μέσω μιας σειράς εξαγορών.

Η περιουσία του ανέρχεται σε σχεδόν 212 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Υπενθυμίζεται ότι το 2021, η LVMH ολοκλήρωσε την εξαγορά του αμερικανικού κοσμηματοπωλείου Tiffany & Co έναντι 15,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: