Σεβαστός Κουμτζής: Πτυχίο με άριστα για τον πρώτο τυφλό φοιτητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ

Advertisement

Νότα αισιοδοξίας αποπνέει ο πρώτος τυφλός φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΑΠΘ, Σεβαστός Κουμτζής, που αποφοίτησε με άριστα.

Πριν από κάποιους μήνες, αποφοίτησε και πήρε το πτυχίο του με άριστα και ορκίστηκε έχοντας κοντά του σύσσωμη την οικογένειά του.

Advertisement

Ο Σεβαστός είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που εισήχθη και αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, όχι μόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλη τη χώρα.

Ο αδελφός του, Αργύρης Κουμτζής, είναι επίσης τυφλός και είχε αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Φυσικής το 2019.

Αυτή την φορά, χωρίς να κρύψει την περηφάνια του, μοιράστηκε τη χαρά της οικογένειάς του για τη μεγάλη επιτυχία του μικρότερου αδελφού του.

Advertisement

«Επειδή ο αδερφός μου είναι ταπεινός, όπως πάντα, ας δούμε λίγο κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ο Σεβαστός είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που εισήχθη και αποφοίτησε από το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών όχι μόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Και όχι μόνο αποφοίτησε, και όχι μόνο αρίστευσε, αλλά είχε και το μεγαλύτερο βαθμό μεταξύ των Φοιτητών που ορκίστηκαν την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου. Φυσικά, όσοι έχουν ιδέα από πανεπιστημιακή εκπαίδευση γνωρίζουν πως ο βαθμός δεν είναι τα πάντα.

Να αναφέρω ότι ο Σεβαστός ήταν ενεργό μέλος της φοιτητικής ομάδας ART που συμμετέχει σε Διαγωνισμούς κατασκευής Αγωνιστικών Αυτοκίνητων. Επίσης, εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία σε πρωτοποριακό θέμα δικής του έμπνευσης πάνω σε συστήματα ψύξης μπαταριών ηλεκτρικών αεροπλάνων.

Advertisement

Τώρα, αν αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος με σχεδόν μηδενική όραση να κάνει όλα αυτά, και εγώ αναρωτιέμαι να σας πω την αλήθεια… Η απάντηση φαντάζομαι βρίσκεται κάπου μεταξύ της αγάπης του για το αντικείμενο και της παροιμιώδους ξεροκεφαλιάς του.

Από μικρός φαινόταν, ο άτιμος, ότι δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και έπαιζε με γρανάζια, κατσαβίδια και εργαλεία. (Καλά, μεταξύ μας, και τώρα που πήρε το πτυχίο πάλι τα ίδια κάνει). Συγχαρητήρια και πάλι, συνέχισε έτσι δυνατά ρε αγόρι μου».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: