Χειροπέδες σε ταξιτζή στη Ρόδο που έκανε γυαλιά-καρφιά τα οχήματα της Uber -Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες

Χειροπέδες σε ταξιτζή στη Ρόδο που έκανε γυαλιά-καρφιά τα οχήματα της Uber -Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες
Advertisement

Συνελήφθη στη Ρόδο 30χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε επεισόδια που προκάλεσαν φθορές σε οχήματα της εταιρείας Uber. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμα δύο συνάδελφοι του.

Όπως σημειώνει η rodiaki.gr η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά από καταγγελία που έγινε από τους υπευθύνους της εταιρείας uber δια του δικηγόρου τους.

Advertisement

Έτσι στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο 30χρονος αυτοκινητιστής και όταν παρουσιάστηκε, συνελήφθη και κρατείται προκειμένου να προσαχθεί συνοδευόμενος από το συνήγορό του, ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου για να του ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Πάντως, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται οι διατάξεις του άρθρου 187 Π.Κ. (εγκληματική οργάνωση – συμμορία), τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, απειλή κ.α.

Επίσης, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλοι αυτοκινητιστές οι οποίοι δεν έχουν ωστόσο εντοπιστεί και συλληφθεί έως τώρα, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου ταξί για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, την εξέλιξη στην υπόθεση θα δώσει η αρμόδια εισαγγελέας η οποία και είναι αυτή που θα ξεκαθαρίσει αν θα ασκηθούν στο στάδιο αυτό ποινικές διώξεις, ποιες θα είναι αυτές και σε τι βαθμό (κακούργημα ή πλημμέλημα).

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη χθες το απόγευμα (Παρασκευή 28 Απριλίου 2023) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, ημεδαπός ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 σε επεισόδια, πρόκληση φθορών και τραυματισμό προσώπου από κοινού με άλλους δράστες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διατάραξης κοινής ειρήνης, απειλής διάπραξης εγκλημάτων, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης περιουσίας και απειλής.

Advertisement

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε προχθές το απόγευμα ο συλληφθείς συμμετείχε με πλήθος ατόμων, υποκινούμενων από τρίτο πρόσωπο, σε επεισόδια κατά τα οποία προκλήθηκε τραυματισμός υπαλλήλου και σημαντικές φθορές σε εξοπλισμό εταιρίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: