Διέρρευσαν στην δημοσιότητα οι 19 κανόνες που πρέπει να υπακούν μέλη συμμορίας: Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν βωμολοχίες

Διέρρευσαν στην δημοσιότητα οι 19 κανόνες που πρέπει να υπακούν μέλη συμμορίας: Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν βωμολοχίες
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια, η βία και η επιρροή των καρτέλ ναρκωτικών έχουν γίνει πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο.

Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις είναι γνωστές για τις αδίστακτες τακτικές τους και την ικανότητά τους να διατηρούν τον έλεγχο ολόκληρων περιοχών.

Advertisement

Ωστόσο, μια πρόσφατη διαρροή ενός βιβλίου που περιέχει 19 κανόνες που πρέπει να τηρούν οι εκτελεστές, ρίχνει φως στις εσωτερικές λειτουργίες αυτών των καρτέλ, αποκαλύπτοντας ένα εκπληκτικό επίπεδο πειθαρχίας και ελέγχου.

Το βιβλίο που διέρρευσε, το οποίο φέρεται να ανήκει στο καρτέλ Jalisco New Generation Cartel (CJNG), περιγράφει ένα σύνολο κανόνων που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι εκτελεστές.

Οι κανόνες αυτοί καλύπτουν τα πάντα, από την επικοινωνία μέχρι τη συμπεριφορά και περιλαμβάνουν ακόμη και την απαγόρευση της βρισιάς. Αν και ορισμένοι από τους κανόνες μπορεί να φαίνονται εκπληκτικοί, είναι ενδεικτικοί των αυστηρών κωδίκων συμπεριφοράς που επιβάλλουν αυτά τα καρτέλ.

Advertisement

Ο πρώτος κανόνας του βιβλίου είναι απλός: οι εκτελεστές πρέπει να είναι πάντα στην ώρα τους. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ασήμαντη λεπτομέρεια, αλλά μιλάει για τη σημασία της οργάνωσης και της αποτελεσματικότητας στο καρτέλ.

Ο δεύτερος κανόνας επικεντρώνεται ομοίως στην υλικοτεχνική υποδομή, απαιτώντας από τους εκτελεστές να είναι ανά πάσα στιγμή προετοιμασμένοι με διάφορα όπλα και εξοπλισμό.

Άλλοι κανόνες επικεντρώνονται περισσότερο στη συμπεριφορά και την πειθαρχία. Οι εκτελεστές απαγορεύεται να κάνουν χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και πρέπει να διατηρούν επαγγελματική συμπεριφορά ανά πάσα στιγμή. Απαιτείται επίσης να ντύνονται με συγκεκριμένο τρόπο, με προτίμηση στα μαύρα ρούχα και τον τακτικό εξοπλισμό.

Advertisement

Ίσως ο πιο εκπληκτικός κανόνας του βιβλίου είναι η απαγόρευση των βρισιών. Οι εκτελεστές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν βωμολοχίες, ακόμη και εν βρασμώ ψυχής. Αυτός ο κανόνας μπορεί να φαίνεται ασήμαντος, αλλά είναι ενδεικτικός του επιπέδου ελέγχου που διατηρούν τα καρτέλ στους πράκτορές τους.

Αν και οι κανόνες του βιβλίου μπορεί να φαίνονται σκληροί, είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του καρτέλ. Οι εκτελεστές αναμένεται να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες κατά γράμμα και η μη τήρηση τους μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: