Συναγερμός στον στρατό των ΗΠΑ από νέο «μυστηριώδες μπαλόνι» -Εντοπίστηκε στη Χαβάη

Συναγερμός στον στρατό των ΗΠΑ από νέο «μυστηριώδες μπαλόνι» -Εντοπίστηκε στη Χαβάη
Advertisement

Ο στρατός των ΗΠΑ παρακολουθεί ένα μυστηριώδες μπαλόνι που πέταξε πάνω από αμερικανικό έδαφος, χωρίς να είναι σαφές τι είναι ή σε ποιον ανήκει, σύμφωνα με τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το αντικείμενο πέταξε πάνω από τμήματα της Χαβάης, αλλά δεν πέρασε πάνω από ευαίσθητες περιοχές, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το NBC.

Advertisement

Υπενθυμίζεται, ότι κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι είχε καταφέρει να συλλέξει ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες.

Ο αμερικανικός στρατός το παρακολουθεί από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και έχει διαπιστώσει ότι δεν αποτελεί απειλή για την εναέρια κυκλοφορία ή την εθνική ασφάλεια και δεν επικοινωνεί σήματα, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Advertisement

Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για μετεωρολογικό μπαλόνι ή κάτι άλλο, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ακόμη να το καταρρίψουν αν πλησιάσει τη στεριά.

Το αντικείμενο, το οποίο δεν φαίνεται να έχει δυνατότητα ελιγμών, κινείται αργά προς το Μεξικό, είπαν οι αξιωματούχοι.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ότι το μπαλόνι ανήκει στους Κινέζους, αλλά εξακολουθούν να εργάζονται για να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του.

Advertisement

Ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι πέταξε πάνω από τμήματα των ΗΠΑ στις αρχές Φεβρουαρίου, πριν καταρριφθεί στα ανοικτά των ακτών της Καρολάινα.

Η συσκευή ήταν σε θέση να συλλέξει πληροφορίες από διάφορες ευαίσθητες αμερικανικές στρατιωτικές τοποθεσίες, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να την εμποδίσει να το κάνει αυτό, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: