Η χλιδάτη ζωή του 40χρονου με τα ματωμένα χρήματα από το συμβόλαιο θανάτου του Καραϊβάζ

Advertisement

Η χλιδάτη ζωή του 40χρονου μποντιμπίλντερ, που κυκλοφορούσε με Ferrari και με ακόμα πέντε πολυτελή αυτοκίνητα, πρόδωσε το ένα από τα δύο αδέρφια που εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στελέχη της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος αναμένεται να ξεκινήσουν έρευνα για να διαπιστώσουν την πηγή προέλευσης των εισοδημάτων του, με βάση τα οποία αγόρασε τα πολυτελή αυτοκίνητα.

Advertisement

Μάλιστα, φέρεται ότι αντικαθιστούσε συχνά τα συνολικά έξι αυτοκίνητα που διέθετε, αγοράζοντας νεότερα μοντέλα. Οι Αρχές θα ερευνήσουν αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες με ανθρώπους της νύχτας αλλά και από το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του δημοσιογράφου και άλλων προσώπων.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθούν όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Οπως διαπίστωσαν, ο 40χρονος μποντιμπίλντερ πραγματοποίησε πριν από λίγους μήνες εγκαίνια σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη δυτική Αττική.

Ομως τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε άλλον ιδιοκτήτη «στα χαρτιά». Εξάλλου, προέκυψε ότι ο συλληφθείς έχει στην ιδιοκτησία του 1,5 βενζινάδικο και μια επιχείρηση ενοικιάσεως μοτοσικλετών στη Σαντορίνη.

Advertisement

Παράλληλα, η γυναίκα του φέρεται ότι διατηρεί καφετέρια στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, στου Ζωγράφου. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, που εξετάζουν όλες τις κινήσεις των δύο αδελφών οι οποίοι εμπλέκονται στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 40χρονος άνδρας είχε διακόψει για τουλάχιστον έναν χρόνο τις επαφές με τον 48χρονο αδερφό του, μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Για άγνωστο λόγο είχαν διακόψει τη μεταξύ τους επικοινωνία, αν και εκτιμάται ότι δεν ήθελαν να δώσουν στόχο στις Αρχές ότι ήταν συνεργοί σε έκνομες ενέργειες. Τα δύο αδέρφια βρέθηκαν ξανά, όταν έφτασε η ώρα της αλήθειας.

Advertisement

Πέντε ημέρες πριν από τη σύλληψή τους, ο 40χρονος μποντιμπίλντερ και ο 48χρονος αδερφός του, ιδιοκτήτης του λευκού βαν που συνδέεται με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, βρέθηκαν μαζί σε εκκλησία.

Η κοινή τους παρουσία καταγράφηκε ύστερα από τουλάχιστον έναν χρόνο, κατά τον οποίο είχαν διακόψει τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Κατά διαβολική σύμπτωση, τα δύο αδέλφια άρχισαν να έρχονται ξανά σε επαφή μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας για την καταγραφή του επαγγελματικού βαν στα μέσα ενημέρωσης, μετά τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρία καθαρισμού του 48χρονου. αλλά και την κλήση του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για εξηγήσεις.

Advertisement

Τα αδέλφια αισθάνθηκαν την… ανάσα των Αρχών και έτσι βρέθηκαν ξανά κοντά. Λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή τους άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας, ενώ μετά τη σύλληψή τους εκπροσωπούνται πλέον από την ίδια συνήγορο υπεράσπισης.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή, όπου θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες για ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως υπόπτους, δύο πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το «συμβόλαιο θανάτου».

Advertisement

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν ενδεχόμενη συμμετοχή των αδελφών και των δύο συνεργών τους σε τουλάχιστον δύο ακόμα ανθρωποκτονίες, εκτός από αυτήν του Γιώργου Καραϊβάζ και του πυγμάχου Χαρίλαου Κοντογιώργη, γνωστού με το προσωνύμιο «Dirty Harry». Εφόσον αποδειχθεί ότι λειτουργούσαν ως πληρωμένοι δολοφόνοι, θα εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης για τις άλλες ανθρωποκτονίες.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ για την υπόθεση της Greek Mafia, αλλά «έκαναν φτερά» τουλάχιστον 10.000 συνομιλίες από τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί.

Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξή της η δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, η οποία ήταν συνήγορος εμπλεκομένου στην Greek Mafia και είχε διαπιστώσει πως ο δημοσιογράφος παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Advertisement

«Επειδή έχω έναν πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε.

Οπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες» δήλωσε η κυρία Παυλέα.

Ομως, κάποιες από τις συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ εξαφανίστηκαν. «Στις δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες, αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν.

Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις, αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε.

Advertisement

Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν “εγκέφαλο”. Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο, γι’ αυτό επέλεξαν Ελληνες εκτελεστές» επεσήμανε η δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του άτυχου δημοσιογράφου.

Στην καταγγελία της δικηγόρου Ρόης Παυλέα προστίθεται αυτή του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και φίλου του Γιώργου Καραϊβάζ, Γιώργου Καλλιακμάνη, πως ο δημοσιογράφος ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για την Greek Mafia και γι’ αυτό δολοφονήθηκε.

«Μέσα από την υπόθεση γνώρισε κάποιους ανθρώπους, και ανάμεσά τους ήταν ένας ποινικός. Ο Γιώργος έγραφε για αυτόν τα καλύτερα όταν πέθανε. Είχε μια παιδική αφέλεια και πίστευε τους ανθρώπους. Ετσι, έπαιρνε θέση υπέρ κάποιων ανθρώπων. Αυτοί μεταξύ τους, όμως, έχουν διαφωνίες.

Μάλιστα, θα κατέθετε για μια συγκεκριμένη δικογραφία και έλεγε πως θα πει πράγματα. Και κάποιος φοβήθηκε. Ο Γιώργος είχε καταθέσεις υπέρ του ανθρώπου που δολοφονήθηκε αργότερα. Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για την Greek Mafia» τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: