Έρχεται προσεχώς έξυπνο καπάκι τουαλέτας που θα «ελέγχει» την κατάσταση υγείας

Έρχεται προσεχώς έξυπνο καπάκι τουαλέτας που θα «ελέγχει» την κατάσταση υγείας
Advertisement

Η Casana βρίσκεται στα «σκαριά» να κυκλοφορήσει στην αγορά κάθισμα τουαλέτας το οποίο θα παρακολουθεί την υγεία του ατόμου που θα κάθεται πάνω.

Η νεοσύστατη επιχείρηση σχεδιάζει να καταθέσει αίτηση στον FDA για να προσθέσει άλλες δυνατότητες παρακολούθησης και να παρουσιάσει το προϊόν μέσα στο 2023.

Advertisement

Το Heart Seat της startup έλαβε το πράσινο φως, αφού πήρε την πρώτη έγκριση FDA, για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού και του κορεσμού οξυγόνου σε ενήλικες τουλάχιστον 22 ετών και άνω που ζυγίζουν 90 έως 350 κιλά.

Η Casana δήλωσε ότι το κάθισμα που λειτουργεί με μπαταρία χωρίς επαναφόρτιση που θα μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει αίτηση στον FDA και για πρόσθετες δυνατότητες παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης.

«Αυτή η έγκριση είναι ένα κρίσιμο βήμα στο ταξίδι μας για την εμπορική διάθεση του Heart Seat», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Casana, Austin McChord, σε δήλωσή του.

Advertisement

«Αυτό μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να βοηθήσουμε τους ασθενείς διαχειριστούν την υγεία τους στο σπίτι».

Η απομακρυσμένη παρακολούθηση των ασθενών αποτελεί έναν αναπτυσσόμενο χώρο στην ψηφιακή υγεία, με πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις και καθιερωμένους φορείς τεχνολογίας υγείας να αναπτύσσουν συστήματα παρακολούθησης.

Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύθηκε στο Health Affairs διαπίστωσε ότι η τιμολόγηση για την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών αυξήθηκε περισσότερο από τέσσερις φορές στην αρχή της πανδημίας COVID-19.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: