Οικογένεια πούλησε τα πάντα και κάνει τον γύρο της Αυστραλίας με ένα βαν [βίντεο]

Οικογένεια πούλησε τα πάντα και κάνει τον γύρο της Αυστραλίας με ένα βαν [βίντεο]
Advertisement

Μια τριμελής οικογένεια στην Αυστραλία αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που ήθελε περισσότερο από κάθε τι άλλο στη ζωή τους. Έτσι πούλησε τα πάντα και άρχισε να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα με ένα βαν.

Η Μάντισον Μίλτον, ο σύντροφός της Κάιλ και ο γιος τους που είναι σχεδόν 3 ετών, Ριφ, διασχίζουν όλη την Αυστραλία με ένα βαν από τον Φεβρουάριο.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι το Mercedes βαν τους είναι μικρότερο από το σπίτι που είχαν στο παρελθόν, πλέον είναι πιο χαρούμενοι γιατί περνάνε περισσότερο χρόνο στη φύση.

«Απλώς προσπαθούσαμε να βρούμε έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό για εμάς», δήλωσε η Μάντισον Μίλτον στο Business Insider. Το σχέδιό τους είναι να ταξιδέψουν σε όλη την Αυστραλία.

Tο ζευγάρι αγόρασε ένα μεταχειρισμένο βαν για κάτι λιγότερο από 26.000 δολάρια ΗΠΑ πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Μετά, πούλησαν ό,τι τους ανήκε για να φτάσουν πιο κοντά στο όνειρό τους.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maddison ◒ (@maddison_cate)

Ξόδεψαν περίπου άλλα τόσα για τις ανακαινίσεις, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ντους και ζεστού τρεχούμενου νερού.Η μετακίνηση στο βαν έδωσε την ευκαιρία στον Κάιλ, ο οποίος έπαιζε ποδόσφαιρο ημιεπαγγελματικά στην Αυστραλία, να γίνει μπαμπάς «πλήρους απασχόλησης».

Από τότε που εγκαταστάθηκαν μόνιμα  στο φορτηγό, η Μίλτον είπε ότι περνούν περισσότερο από τη μισή ημέρα τους έξω και ο μικρός Ριφ το διασκεδάζει απίστευτα πολύ.

«Τα παιχνίδια του είναι, ξέρετε, οι πέτρες και όλα τα πράγματα που είναι έξω και τα λατρεύει», δήλωσε στο Business Insider.

Advertisement

Σημείωσε δε, ότι ήταν πιο δύσκολο να διασκεδάσει τον γιο της όταν ζούσαν σε ένα συμβατό σπίτι, ενώ «τώρα, πάμε σε μια παραλία και είναι απλά τόσο χαρούμενος. Βυθίζεται σε αυτήν. Φτιάχνει παιχνίδια με τα πάντα».

Ακόμη, αν η Μίλτον χρειάζεται να εργαστεί – είναι διαιτολόγος, δασκάλα γιογκα και σύμβουλος νέων ζευγαριών –  ο σύντροφός της μπορεί να την αφήσει σε ένα καφέ ή μπορεί απλώς να καθίσει στο μπροστινό μέρος του βαν, που είναι ο «μικρός χώρος γραφείου της», όπως εξηγεί.

Αν δεν εργάζεται, τότε θα πάνε για μια πεζοπορία, θα πάνε να εξερευνήσουν κάποιο μέρος, καθώς «θέλουμε να δούμε όσα περισσότερα μπορούμε».

Το ζευγάρι συνήθως μαγειρεύει όλα του τα γεύματα στο βαν και σπάνια τρώει έξω. Επίσης προμηθεύονται φρέσκα προϊόντα από τις τοπικές αγορές αγροτών.

Advertisement

«Ζούμε με πολύ αργούς ρυθμούς», αναφέρουν . «Δεν γεμίζουμε τις μέρες μας με πάρα πολλά, αλλά εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε ότι οι μέρες εξακολουθούν να περνούν αρκετά γρήγορα».

Η τριμελής οικογένεια δεν πληρώνει πια ενοίκιο. Το κόστος διαβίωσής τους περιλαμβάνει φαγητό, καύσιμα και μικρότερα έξοδα όπως ένας λογαριασμός τηλεφώνου.  Έχουν μειώσει τις δαπάνες τους σε περίπου 500 αυστραλιανά δολάρια την εβδομάδα (σχεδόν 340 δολάρια ΗΠΑ).

Επίσης, αν και περίμεναν ότι θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε έναν τόσο μικρό χώρο, αυτό δεν συνέβη ποτέ. «Δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο όσο θα νόμιζες, και νομίζω ότι είναι εξίσου δύσκολο να είσαι γονιός ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι» αναφέρουν.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: