Επιτέλους χειμώνας τέλος: Ο καιρός σταματάει τα «περίεργα» και η Σαχάρα στέλνει τα «θερμά της φιλιά»

Επιτέλους χειμώνας τέλος: Ο καιρός σταματάει τα «περίεργα» και η Σαχάρα στέλνει τα «θερμά της φιλιά»
Advertisement

Από την επόμενη εβδομάδα έρχονται θερμές αέριες μάζες από την Σαχάρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου μάλιστα στα βόρεια του Ιονίου θα έχουμε και καταιγίδες, ενώ από την Αττική έως την κεντρική Μακεδονία θα έχουμε αυξημένες συννεφιές. Ανατολικά της χώρας θα έχουμε πολύ λιγότερα σύννεφα.

Advertisement

Από το μεσημέρι και μετά οι μπόρες και οι καταιγίδες θα μεταφερθούν ανατολικότερα και θα φτάσουν στην Αττική και την Εύβοια. Το βράδυ η αστάθεια θα μεταφερθεί ανατολικά και θα έχουμε κάποιες βροχές στα νησιά του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα κεντρικά, τους 15 με 18 στα βόρεια και τους 18 στα νότια.

Στην Αττική και μέσα στην ημέρα θα έχουμε πιθανότητα και για λίγη ώρα βροχές και το βράδυ θα περιοριστούν τα φαινόμενα. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μουντό σκηνικό και προς το βράδυ ψιχάλες στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς. Την Παρασκευή θα ξεκινήσει με ήλιο και θα τελειώσει επίσης με ήλιο.

Advertisement

Το Σάββατο αν και η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο στα δυτικά θα έχουμε εκ νέου σύννεφα δίνοντας ολιγόλεπτες βροχές στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η Σαχάρα θα προσπαθήσει να μας στείλει τα «πολύ θερμά της φιλιά», με αποτέλεσμα η ανατολική Μεσόγειος και η Τουρκία να έχουν από βδομάδα και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

Εμείς ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε, γιατί παραμένουν ακόμα οι ψυχρότερες αέριες μάζες με τις βροχές και την αστάθεια. Μετά τις 20-21 Μαΐου όμως θα υπάρξουν και στη χώρα μας πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: