Δεν το χωρά ανθρώπου νους: 16χρονη μητέρα σκότωσε το νεογέννητο μωρό της με υπερβολική δόση παρακεταμόλης

Advertisement

Σε μια φρικτή ομολογία προχώρησε μητέρα στην Αγγλία, παραδεχόμενη ότι σκότωσε με υπερβολική δόση παρακεταμόλης το 5 εβδομάδων μωρό της.

Σε μια τραγική και σπαρακτική υπόθεση από το Biddlesden της Αγγλίας, μια έφηβη μητέρα παραδέχτηκε την ανθρωποκτονία και την κακοποίηση του 38 ημερών (5 εβδομάδων) μωρού της, Άρτσι, χορηγώντας μοιραία υπερβολική δόση παρακεταμόλης.

Advertisement

Η Έλι Τζέικομπς, τώρα 19 ετών, είχε αρχικά αρνηθεί τις κατηγορίες για φόνο και κακοποίηση σε σχέση με τον θάνατο του γιου της, ο οποίος συνέβη τον Ιούνιο του 2020.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο Luton Crown Court την Τετάρτη, 10 Μαΐου, η Τζέικομπς ομολόγησε τα εγκλήματα, φέρνοντας στο φως μια εκπληκτική τροπή των γεγονότων.

Ο εισαγγελέας αναγνώρισε την παραδοχή της Τζέικομπς και στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο μικρός Άρτσι έχασε τραγικά τη ζωή του από υπερβολική δόση παρακεταμόλης.

Advertisement

Στο μπουκάλι του ανακαλύφθηκαν θρυμματισμένα δισκία παρακεταμόλης για ενήλικες, υποδεικνύοντας ότι είχαν προστεθεί κάποια στιγμή από το βράδυ της 4ης Ιουνίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Ιουνίου. Η Τζέικομπς ομολόγησε ότι πρόσθεσε μόνο μια μικρή ποσότητα παρακεταμόλης στο μπουκάλι, τονίζοντας ότι ήταν μια απλή πρέζα.

Ο Άρτσι, γεννημένος στις 28 Απριλίου 2020, πέθανε στις 5 Ιουνίου όταν ήταν μόλις πέντε εβδομάδων. Η έρευνα μετά τον θάνατό του αποκάλυψε περαιτέρω θλιβερές λεπτομέρειες.

Μια μεταθανάτια εξέταση αποκάλυψε ότι το βρέφος είχε υποστεί δύο κατάγματα—ένα κάταγμα στη δεξιά κνήμη και τέσσερα κατάγματα στο δεξιό μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Αυτοί οι τραυματισμοί είχαν συμβεί τρεις έως επτά ημέρες πριν από τον πρόωρο θάνατό του.

Advertisement

Την εποχή της γέννησης του Άρτσι, η Τζέικομπς, τότε 16 ετών, ζούσε σε ένα τροχόσπιτο στο Biddlesden. Λίγο πριν γεννήσει, ο σύντροφός της έφυγε και ως εκ τούτου, ο μικρός Άρτσι μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας παιδιών.

Η 16χρονη, ούσα ανήλικη, έλαβε υποστήριξη από τη μητέρα και τον πατριό της, αλλά τραγικά, η μητέρα της πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 10 Μαΐου 2020 ενώ ο πατριός της φυλακίστηκε όταν καρφώθηκε σε δέντρο λόγω υπερβολικής ταχύτητας σκοτώνοντας τη μητέρα της Τζέικομπς.

Αν και η Τζέικομπς έχει αναγνωρίσει την ενοχή της σε αυτή την συγκλονιστική υπόθεση, έχει υποστηρίξει ότι οι ενέργειές της δεν οφείλονταν σε πρόθεση να βλάψει το μωρό της.

Advertisement

Καθώς η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται, το δικαστήριο θα εξετάσει προσεκτικά όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν και τις συνθήκες γύρω από αυτό το τραγικό περιστατικό.

Η κοινότητα θρηνεί για την απώλεια του μωρού και οι σκέψεις τους είναι με εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή την καταθλιπτική δοκιμασία.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: