Η Amazon σχεδιάζει την ένταξη του ChatGPT στην αναζήτηση του ηλεκτρονικού της καταστήματος

O κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου σχεδιάζει να ακολουθήσει τα χνάρια της Microsoft και της Google για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης

Advertisement

Την τεχνητή νοημοσύνη στη λειτουργία του ιντερνετικού της καταστήματος σχεδιάζει να εισάγει και η Amazon, καθώς πολλές εταιρείες αναγνωρίζουν την ανάγκη μετάβασης στη νέα εποχή του ΑΙ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Microsoft και της Google, ενσωματώνοντας στη μηχανή αναζήτησης της το εργαλείο του ChatGPT. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό αναζητά νέα στελέχη, εξειδικευμένα στον τομέα.

Advertisement

Σε δηλώσεις του τον περασμένο μήνα, CEO Άντι Τζάσι, είχε επισημαίνει πως η νέα τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την ανανέωση και αναβάθμιση της εμπειρίας κάθε καταναλωτή κατά την αναζήτηση του στο ηλεκτρονικό κατάστημα του ομίλου.

Άλλωστε η Amazon Web Services έχει ήδη δρομολογήσει αναβαθμίσεις στο μέτωπο του ΑΙ, ενώ βρίσκεται στα «σκαριά» και η αναβάθμιση της λειτουργίας του εικονικού βοηθού της Alexa.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: