Θύελλα κατά Κατρούγκαλου για τις εισφορές – «Μας οδηγεί σε αφανισμό» λένε οι ελεύθεροι επαγγελματίες

«Τσουνάμι» αντιδράσεων για τις δηλώσεις περί επαναφοράς κρατήσεων στο 20% του ετήσιου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, λίγο πριν τις εκλογές

Advertisement

Χιονοστιβάδα αντιδράσεων στις τάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού και υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργου Κατρούγκαλου περί επαναφοράς του συντελεστή 20% επί του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών.

Με ένα μπαράζ ανακοινώσεων, επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, επιστημονικοί σύλλογοι, αλλά και εκπρόσωποι της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως η επιστροφή του μέτρου στην περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θα σημάνει τον αφανισμό του μικρομεσαίου ελεύθερου επαγγελματία.

Advertisement

ΟΕΕ: Επαναφορά του κεφαλικού φόρου

Καθώς πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι φωνές των αντιδράσεων, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε έκπληκτος από τη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου, προειδοποιώντας πως ο συγκεκριμένος νόμος καθιστά “σύμφορη τη λειτουργία ατομικής επιχείρησης”.

ΤΕΕ: “Κόκκινη γραμμή” για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

“Καταστροφική” χαρακτήρισε τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, λέγοντας πως “δεν συνηθίζουμε να παρεμβαίνουμε πριν τις εκλογές, αλλά αυτό το θέμα είναι για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας «κόκκινη γραμμή».

ΔΣΑ: “Μείζον ζήτημα” η επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου

“Πισωγυρίσματα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, τη μεσαία τάξη της χώρας, δεν χωρούν” τόνισε από πλευράς του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, προσθέτοντας πως “δήλωσή του περί επαναφοράς του νόμου, δημιουργεί μείζον ζήτημα”.

Advertisement

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: “Όχι, αυξήσεις, αλλά ελαφρύνσεις”

“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μοχθούν και παλεύουν μέρα με τη μέρα για να επιβιώσουν, όχι απλά δεν αντέχουν να φορτωθούν άλλα βάρη στις πλάτες τους” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

ΕΒΕΑ: “Είμαστε αντίθετοι”

Θέση για το ζήτημα έλαβε και η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, εκφράζοντας την αντίθεση του ΕΒΕΑ απέναντι στο συγκεκριμένο μέτρο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: