Το νέο κόλπο των κλεφτών -Έτσι «γδύνουν» αυτοκίνητα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Το νέο κόλπο των κλεφτών -Έτσι «γδύνουν» αυτοκίνητα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
Advertisement

Την αχίλλειο πτέρνα κάποιων μοντέλων προκειμένου να παραβιάζουν το σύστημα συναγερμού τους φαίνεται πως έχουν βρει οι αετονύχηδες.

Ενδεικτικό της δράσης των σπειρών είναι ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην Ολλανδία, κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου. Θύμα ήταν μια BMW Σειρά 3 η οποία πραγματικά βανδαλίστηκε.

Advertisement

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης του γερμανικού μοντέλου αντίκρισε έντρομος μια μεγάλη τρύπα στην πόρτα του οδηγού, και αίφνης αντιλήφθηκε ότι κάτι δυσάρεστο είχε συμβεί στο τετράτροχό του.

Οι φόβοι γρήγορα επιβεβαιώθηκαν, μιας και με το που εισήλθε στην καμπίνα του οχήματος διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί -μεταξύ άλλων- το τιμόνι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η κεντρική οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, αλλά και το πάνελ ελέγχου του συστήματος κλιματισμού.

Όσον αφορά την τρύπα στην πόρτα, με αυτό τον τρόπο οι αετονύχηδες φαίνεται πως κατάφεραν να παρακάμψουν το σύστημα συναγερμού, κόβωντας τα κατάλληλα καλώδια.

Advertisement

Η φωτογραφία της λεηλατημένης BMW δημοσιεύθηκε στο Reddit, με πολλούς να εκφράζουν έντονες απορίες για το πώς ήταν δυνατό να δημιουργηθεί μια τόσο μεγάλη τρύπα στο όχημα δίχως να ηχήσει ο συναγερμός.

Πολλώ δε μάλλον όταν σε πολλά παλιά αυτοκίνητα, ένα μικρό χτύπημα στον τροχό είναι υπεραρκετό για την εκπομπή του ηχητικού σήματος.

Η δράση, πάντως, της συμμορίας φαινερώνει ότι τα μέλη της διέθεταν μεγάλη εμπειρία για το πώς μπορούν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας της BMW.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους το φως της δημοσιότητας είχαν δει και άλλα παρόμοια περιστατικά, με θύματα τότε κάποια Range Rover.

Δημιουργώντας μία τρύπα σε συγκεκριμένο σημείο της θύρας του πορτμπαγκάζ, οι κλέφτες αποκτούν πρόσβαση σε κάποια καλώδια των πολυτελών βρετανικών μοντέλων, τα οποία εφόσον κοπούν, παραβιάζεται κάθε δικλείδα ασφαλείας και το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: