Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Καταιγίδες και βροχές τις επόμενες ώρες, πού θα έχουμε πιο έντονα τα φαινόμενα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Καταιγίδες και βροχές τις επόμενες ώρες, πού θα έχουμε πιο έντονα τα φαινόμενα
Advertisement

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στα επόμενα 24ωρα, με βροχές και καταιγίδες να θέτουν τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού.

Συνεχίζεται η καιρική αστάθεια στη χώρα και την Παρασκευή 26/05, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Advertisement

Πιο αναλυτικά, οι νεφώσεις που υπάρχουν στη χώρα το πρωί της Παρασκευής 26/05 σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και από το απόγευμα στην Κρήτη.

Το μεσημέρι και απόγευμα τα φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται κατά το μεσημέρι (12:00 – 15:00) και κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες (15:00 – 18:00) της Παρασκευής 26/05 ενώ με τα σύμβολα των κεραυνών σημειώνονται και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Advertisement

Ιδιαίτερα άστατος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη, με σποραδικές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν την περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου και μέχρι το Σάββατο 27 του μήνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Περιφέρεια Κρήτης καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί με καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: