Αν δεν έχουμε καθαρίσει ποτέ με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα μας, τα νέα δεν είναι καθόλου καλά

Αν δεν έχουμε καθαρίσει ποτέ με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα μας, τα νέα δεν είναι καθόλου καλά
Advertisement

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια άλλη αγγαρεία που πολλοί από εμάς ίσως να μην ήξεραν καν ότι υπήρχε μέχρι τώρα.

Στο Instagram, το The Kwendy Home (@thekwendyhome) συνειδητοποίησε ότι δεν είχε ιδέα ότι υποτίθεται ότι έπρεπε να περάσει με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα της – και όταν το έκανε, ήταν «αηδιαστικό».

Advertisement

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάθε χρόνο αποβάλλουμε 9,071 γραμμάρια δέρματος και μαντέψτε ποιος καταβροχθίζει από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος; Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης.

Δείχνοντας μια σύντομη αλλά σημαδιακή εικόνα όλου του εύρους της σκόνης (και ενδεχομένως των ακάρεων) που συγκέντρωσε από το στρώμα της, η ίδια προέτρεψε όλους τους θεατές να προσθέσουν την ηλεκτρική σκούπα «στη λίστα της καθαριότητας την άνοιξη το συντομότερο δυνατό».

Και, προφανώς, αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε ήδη να κάνουμε, ακόμα κι αν δεν τρώμε πρωινό στο κρεβάτι ή δεν μοιραζόμαστε τα σεντόνια μας με ένα κατοικίδιο.

Advertisement

Γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών επισημαίνει ότι περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας στο κρεβάτι, γι′ αυτό συσσωρεύονται ”ακάρεα σκόνης, τα περιττώματά τους, βακτήρια, ιοί, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα” εκεί…

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την παραπάνω, θα μπορούσαν να υπάρχουν εκατομμύρια ακάρεα σκόνης σε ένα μόνο στρώμα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργίες.

Δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε όμως. Προφανώς, πολλοί από εμάς δεν περιλαμβάνουμε αυτού του τύπου την πρακτική στον ανοιξιάτικο καθαρισμό του σπιτιού μας.

Advertisement

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καθαρισμού διαπίστωσε το 2020 ότι μόνο το 25% των ερωτηθέντων επικεντρώνουν τον βαθύ καθαρισμό τους στα υπνοδωμάτιά τους, με το 19% να παραδέχεται ότι τα σεντόνια του ήταν τα πιο βρώμικα αντικείμενα στα σπίτια τους – και τα στρώματα σπάνια μπαίνουν στην λίστα καθαριότητας.

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να αφαιρέσουμε και να βάλουμε για πλύσιμο τα κλινοσκεπάσμά μας, προτού περάσουμε απαλά με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα μας (αλλά με ισχυρή αναρρόφηση, σύμφωνα με τους ειδικούς ).

Η ίδια εταιρεία εξηγεί: «Τα ακάρεα της σκόνης μπορεί να είναι μικρά, αλλά είναι ανθεκτικά. Οι δαγκάνες τους τα βοηθούν να κολλήσουν στις ίνες βαθιά στο στρώμα μας, κάτι που μπορεί να κάνει δύσκολη την αφαίρεσή τους».

Επίσης, ας φροντίσουμε να μην καταλήξουμε με ένα πρόσωπο γεμάτο σκόνη.

Advertisement

Συνίσταται η χρήση ηλεκτρικής σκούπας με «πλήρως σφραγισμένο σύστημα φιλτραρίσματος για να αποφευχθεί η αποβολή αλλεργιογόνων πίσω στο πρόσωπό μας καθώς καθαρίζουμε» – όσο περισσότερα ξέρετε, γεια.

Τέλος, ας βεβαιωθούμε ότι έχουμε «σαρώσει» και τις δύο πλευρές του στρώματος κι έχουμε το νου μας στις σχισμές ή τις πτυχές, καθώς τα ακάρεα της σκόνης απλώς λατρεύουν να κρύβονται σε σκοτεινές, ζεστές και υγρές περιοχές…

Προς ενημέρωσή σας, η περίοδος αναπαραγωγής των ακάρεων σκόνης είναι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο – επομένως ο χρόνος είναι σημαντικός.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: