Το γαλλικό ποδόσφαιρο γίνεται… αμερικάνικο -Η Στρασμπούρ στα χέρια της κοινοπραξίας που αγόρασε την Τσέλσι

Το γαλλικό ποδόσφαιρο γίνεται… αμερικάνικο -Η Στρασμπούρ στα χέρια της κοινοπραξίας που αγόρασε την Τσέλσι
Advertisement

Όλο πιο… αμερικάνικο γίνεται το γαλλικό ποδόσφαιρο, καθώς μια κοινοπραξία από τις ΗΠΑ απέκτησε άλλη μια ομάδα της Ligue 1.

Ειδικότερα, η Στρασμπούρ έγινε η πέμπτη γαλλική ομάδα μετά τις Μαρσέιγ, Λυών, Τουλούζ και Χάβρη που πέρασε στον έλεγχο Αμερικανών, καθώς η κοινοπραξία BlueCo, η οποία αγόρασε πέρσι την Τσέλσι, ανακοίνωσε την Πέμπτη (22/6) πως πήρε στα χέρια της τα ηνία του συλλόγου, αλλά θα αφήσει τον πρόεδρό του, Μαρκ Κελέρ, στην ηγεσία της ομάδας της Ligue1.

Advertisement

«Αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ρασίνγκ Στρασμπούρ, αφού η κοινοπραξία έχει δεσμευτεί να επιταχύνει βιώσιμες επενδύσεις για την ανάπτυξη του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων ομάδων και της Ακαδημίας.

Ως μία συνέχεια του έργου που υλοποιεί ο Μαρκ Κελέρ, ο οποίος θα παραμείνει πρόεδρος του συλλόγου, με την υποστήριξη της τρέχουσας διοικητικής του ομάδας», ανέφερε η BlueCo σε ανακοίνωσή της.

Ο όμιλος έχει αγοράσει σχεδόν το σύνολο των μετοχών του συλλόγου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή με γνώση του θέματος, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το ακριβές ποσό της επένδυσης.

«Η BlueCo έχει δεσμευτεί να διατηρήσει την κληρονομιά της Ρασίνγκ και επιθυμεί να συνεργαστεί στενά με τον Μαρκ Κελέρ και την ομάδα διαχείρισής του προκειμένου να συνεχιστεί η εξαιρετική δουλειά που έγινε», καταλήγει η ανακοίνωση της κοινοπραξίας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: