Αλoγόμυγες με κωδικό όνομα «Δράκουλας» διαθέτουν επώδυνο δάγκωμα που μπορεί να διαπεράσει τα ρούχα

Αλoγόμυγες με κωδικό όνομα «Δράκουλας» διαθέτουν επώδυνο δάγκωμα που μπορεί να διαπεράσει τα ρούχα
Advertisement

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και ένα νέο πλάσμα πρόκειται να προκαλέσει φόβο στις καρδιές των Βρετανών, η διαβόητη «αλογόμυγα του Δράκουλα».

Με τις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες και τα συνακόλουθα καιρικά φαινόμενα, οι ειδικοί προειδοποιούν τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν υπόψη τους αυτά τα τρομερά έντομα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους δραστηριοτήτων.

Advertisement

Οι εύστοχα ονομαζόμενες «αλογόμυγες Δράκουλα» διαθέτουν ένα επώδυνο δάγκωμα που μπορεί να διαπεράσει τα ρούχα, υπογραμμίζοντας το μέγεθος της ζημιάς που μπορούν να προκαλέσουν.

Πέρα από την άμεση δυσφορία, τα τσιμπήματά τους μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες λοιμώξεις και πρήξιμο, καθιστώντας τα μια σοβαρή ανησυχία που δεν πρέπει να υποτιμάται.

Έχουν ακόρεστη δίψα για αίμα και τα δαγκώματα τους μπορεί να καταστήσουν αναγκαία μια σειρά αντιβιοτικών για την καταπολέμηση πιθανών λοιμώξεων.

Advertisement

Η πληθυσμιακή έξαρση αυτών των αλογόμυγων αναδεικνύει περαιτέρω την επείγουσα ανάγκη για την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών φαρμάκων, σύμφωνα με το Antibiotic Research UK.

Η Βρετανική Ένωση Ελέγχου Παρασίτων έχει τοποθετήσει τις αλογόμυγες στην κορυφαία κατηγορία «Τσιμπήματα προς αποφυγή», μαζί με αράχνες όπως η μαύρη χήρα και τα κουνούπια, τονίζοντας τη σημασία του να μένετε μακριά από αυτά τα έντομα.

Η ένωση προειδοποιεί ότι οι αλογόμυγες έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνουν μεγάλα ζώα και τα τσιμπήματά τους είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και επώδυνα. Με τις γνάθους τους ικανές να σκίζουν και να διαλύουν τη σάρκα, οι αλογόμυγες είναι αδυσώπητες στο κυνήγι του αίματος.

Advertisement

Οι αλογόμυγες είναι από τη φύση τους αιμοβόρες, δηλαδή τρέφονται με αίμα, και έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο όταν δαγκώνουν.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις συναντήσεις με αυτά τα τρομερά πλάσματα, η BPCA συμβουλεύει να απομακρύνετε τα στάσιμα νερά κοντά σε σπίτια, πισίνες και υδρομασάζ, καθώς οι περιοχές αυτές συχνά προσελκύουν τις αλογόμυγες.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: