Νέο TikTok Μητσοτάκη: Οι δέκα υποσχέσεις που θα κρατήσει και η μία που θα σπάσει [βίντεο]

Νέο TikTok Μητσοτάκη: Οι δέκα υποσχέσεις που θα κρατήσει και η μία που θα σπάσει [βίντεο]
Advertisement

Νέο βίντεο ανήρτησε στο TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή.

Στο νέο του «χτύπημα» στα social media, αναφέρει τους 10 βασικούς στόχους για το 2027.

Advertisement

Οι προγραμματικές δηλώσεις είναι 50 σελίδες, όπως αναφέρεται στο βίντεο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως σύμφωνα με το νόμο οι προγραμματικές δηλώσεις είναι οι μόνες οι οποίες αναγιγνώσκονται.

Έχει δικαίωμα ο ομιλητής να τις διαβάζει. Κανονικά καμία άλλη ομιλία δεν επιτρέπεται να τη διαβάζει κανείς.

Αναφέροντας τους στόχους, ο πρωθυπουργός αρχικά τόνισε πως το 80% της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από πράσινες πηγές, πρωτίστως από τον ήλιο και τον άνεμο.

Advertisement

Συνέχισε μιλώντας για το YouthPass που αφορά κάθε νέο από 18 – 19 ετών. Πιο συγκεκριμένα θα καταβάλλονται 150€ για δράσεις πολιτισμού και ταξίδια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Gov.gr. Βασικός στόχος είναι το 90% των διαδικασιών του δημοσίου να ψηφιοποιηθούν.

Επιπλέον το πρόγραμμα «Στέγη» βρίσκεται στο κεντρικό πλάνο του πρωθυπουργού. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον ίδιο 8.500 νέες φοιτητικές εστίες για τα δημόσια πανεπιστήμια είναι υπό κατασκευή.

Advertisement

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950€ και ο βασικός στόχος είναι πως μέχρι το 2027 ο μέσος μισθός να ανέρχεται στα 1.500€.

Άλλον ένα στόχο που έχει θέσει ο πρωθυπουργός είναι η εφαρμογή του σχεδίου για τα ΑμεΑ, με έμφαση στη προσβασιμότητα.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η αναμόρφωση του ΕΚΑΒ με πολλά μέτρα, όπως για παράδειγμα 250 μοτοσυκλετιστές οι οποίοι θα μπορούν να παρεμβαίνουν ειδικά στην Αθήνα πολύ γρήγορα και να φτάνουν μέσα σε λίγα λεπτά σε ένα επείγον περιστατικό.

Advertisement

Το πλάνο του πρωθυπουργού αφορά και την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη. Τέλος δηλώνει πως η ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ δεν θα ιδιωτικοποιηθούν.

Ο στόχος τώρα που μάλλον ο πρωθυπουργός θα σπάσει, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να εμφανιστεί με ολόσωμη φόρμα, όπως είχε υποσχεθεί σε προηγούμενο βίντεο.

@kyriakosmitsotakis_ 10 υποσχέσεις που θα τηρήσω & 1 που θα σπάσω! #KyriakosMitsotakis ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: