Ψάχνουν απεγνωσμένα στη Ρόδο για τον «κροκόδειλο» που έχει προκαλέσει τρόμο: Εκτιμήσεις ότι πρόκειται για πανέξυπνο ερπετό της Αφρικής

Ψάχνουν απεγνωσμένα στη Ρόδο για τον «κροκόδειλο» που έχει προκαλέσει τρόμο: Εκτιμήσεις ότι πρόκειται για πανέξυπνο ερπετό της Αφρικής
Advertisement

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρόδο έπειτα από καταγγελίες για ένα τεράστιο ερπετό που κάνει βόλτες στον ποταμό της Κρεμαστής και έχει προκαλέσει τον πανικό και τον τρόμο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες το ερπετό μοιάζει με κροκόδειλο καθώς έχει μακριά ουρά και κρύβεται στις καλαμιές του ποταμού.

Advertisement

Πυροσβέστες με κλιμάκιο του Δασαρχείου πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή, αλλά δεν έχουν καταφέρει να το εντοπίσουν.

Σημαντική είναι και η μαρτυρία επιχειρηματία που ανέφερε πως κάτι τους επιτέθηκε ενώ ήταν κινούμενος με μηχανάκι με την σύζυγο του.

Ο υπεύθυνος της Ελληνικής εταιρείας Ερπετολόγων στην Κρήτη, μιλώντας στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου σημείωσε: «Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μάλλον δεν επρόκειτο για κροκόδειλο αλλά lizard monitor.

Advertisement

Καταλήγουμε μάλλον στο συμπέρασμα αυτό, διότι ο κροκόδειλος δεν είναι τόσο ταχύτατος όπως οι καταγγελίες αναφέρουν. Μας μιλάνε δηλαδή για ένα ερπετό πολύ ταχύτατο. Άρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για lizard monitor.

Αν επρόκειτο για lizard monitor δεν θα βρεθεί ποτέ. Είναι πανέξυπνο ζώο. Και η τακτική δόλωσης του είναι πολύ συγκεκριμένη για να πιαστεί.

Μπορεί οι ειδικοί να ψάχνουν μέρες στο ποτάμι και να μην το δουν ποτέ και όταν φύγουν να γίνουν και άλλες αναφορές εμφάνισης του.

Συνήθως δεν επιτίθεται σε ανθρώπους αλλά τρέφεται μόνο με ζώα. Για παράδειγμα, κότες. Στην περιοχή προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις σε κοτέτσια.

Advertisement

Είναι όμως περίεργο, διότι το συγκεκριμένο είδος δεν επιτίθεται στον άνθρωπο τον φοβάται ενώ εδώ έχουμε αναφορές για επιθέσεις.

Από την άλλη βέβαια οι αναφορές που έχουν γίνει για επιθέσεις είναι πάντα βραδυνές ώρες. Το lizard monitor είναι ζώο το οποίο εμφανίζεται την ημέρα. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά ακόμα. Προφανώς, το ζώο είναι σε σύγχυση και προσπαθεί να προσαρμοστεί.

Το ζώο αυτό δεν μπορεί να έχει έρθει μόνο του στο νησί. Κάποιος το έχει φέρει παράνομα από την Αφρική. Τώρα το άφησε ελεύθερο; του έφυγε; κανείς δεν μπορεί να ξέρει».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: