Η σοκαριστική στιγμή που ηλεκτρικό ποδήλατο παίρνει φωτιά σε σπίτι -Τρέχει να σωθεί ο ιδιοκτήτης [βίντεο]

Η σοκαριστική στιγμή που ηλεκτρικό ποδήλατο παίρνει φωτιά σε σπίτι -Τρέχει να σωθεί ο ιδιοκτήτης [βίντεο]
Advertisement

Πληθαίνουν ανησυχητικά τα περιστατικά πρόκλησης φωτιάς σε ηλεκτρικά ποδήλατα την ώρα που αυτά φορτίζουν, εντός κατοικιών.

Το πιο πρόσφατο βίντεο δημοσιεύτηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα των Δυτικών Μίντιλαντς της Αγγλίας και δείχνει τη στιγμή που ένας νεαρός τρέχει πανικόβλητος προκειμένου να προστατευτεί από την έκρηξη ενός e-bike, στην οίκια του στο Μπέρμιγχαμ.

Advertisement

Στο βίντεο βλέπουμε τη στιγμή που ο νεαρός προσεγγίζει το ηλεκτρικό του ποδήλατο. Αμέσως αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τη φόρτιση του δίκυκλου και απομακρύνεται προς την πόρτα του δωματίου.

Ο νεαρός κοντοστέκεται για μερικά δευτερόλεπτα, για να γίνει εν συνεχεία αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης που σημειώνεται στην μπαταρία του ηλεκτρικού ποδηλάτου του. Ο νεαρός καταφέρνει να εξέλθει έγκαιρα από το δωμάτιο, το οποίο κατακλύζεται από μαύρο καπνό και φλόγες.

Όπως αναφέρουν μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα της Αγγλίας, το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία των Δυτικών Μίντιλαντς προκειμένου να επισημανθούν στους πολίτες οι κίνδυνοι από τη φόρτιση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, των ηλεκτρικών πατινιών κο.κ.

Advertisement

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συστήνει στους ιδιοκτήτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες των κατασκευαστών, και να μην αφήνουν τα ηλεκτρικά τους ποδήλατα, σκούτερ, κινητά τηλέφωνα κ.ο.κ. στην πρίζα όσο κοιμούνται ή όσο βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Παράλληλα, τους προτρέπει να μην φορτίζουν τα προαναφερθέντα αντικείμενα σε χώρους όπου η εκδήλωση φωτιάς θα μπορούσε να «φράξει» την οδό διαφυγής τους, αλλά και να τα αποσυνδέουν από την πρίζα όταν η μπαταρία τους έχει φορτίσει πλήρως.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: