Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην είσοδο της πόλης -Ένας νεκρός, τραυματίες, πληροφορίες για εγκλωβισμένους [εικόνες + βίντεο]

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην είσοδο της πόλης -Ένας νεκρός, τραυματίες, πληροφορίες για εγκλωβισμένους [εικόνες + βίντεο]
Advertisement

Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Πάτρα, καθώς κατέρρευσε κομμάτι γέφυρας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν νεκρό, τραυματίες αλλά και εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού -η περιοχή λέγεται Μποζαΐτικα- γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια.

Advertisement

Από την πτώση τμήματος της γέφυρας έχει επιβεαιωθεί ένας νεκρός με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους για περισσότερες απώλειες. Ένα άτομο σοβαρά τραυματισμένο απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο σημείο που κατέρρευσε υπήρχαν από κάτω Ρομά, οι οποίοι έψαχναν ένα καταφύγιο λόγω των ακραίων θερμοκρασιών -άλλες πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών έψαχναν μέταλλα.

Επίσης από την πτώση τραυματίστηκαν και δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου της Πάτρας.

Advertisement

Advertisement

To EKAB, στη γέφυρα που κατέρρευσε στα Μποζαΐτικα Πατρών, επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο.

Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Προς το παρόν έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται. Άλλες πηγές αναφέρουν και δεύτερο νεκρό, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Advertisement

Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σε εφημερία, εκτός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μπαίνει και το νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του δυστυχήματος η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία οχημάτων στην ευρεία Παράκαμψη Πατρών, στο ρεύμα προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκάδας.

Επιπλέον, διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: