Πίνδος: Εκδρομείς άναψαν φωτιά για μπάρμπεκιου στη Βάλια Κάλντα [εικόνες]

Πίνδος: Εκδρομείς άναψαν φωτιά για μπάρμπεκιου στη Βάλια Κάλντα [εικόνες]
Advertisement

Κρούσμα αδιανόητης αδιαφορίας και εγκληματικής ανευθυνότητας στο δάσος της Βάλια Κάλντα φέρνει στην επιφάνεια μέσω Facebook, γνωστός δημοσιογράφος, ως αυτόπτης μάρτυρας.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κακούσης περιγράφει το πώς ο ίδιος εντόπισε μια συντροφιά εκδρομέων σε ελεύθερη κατασκήνωση, να έχει ανάψει φωτιά μέσα στο δάσος.

Advertisement

Υπήρξε διαπληκτισμός, καθώς ο άνθρωπος που συδαύλιζε τις φλόγες αρχικά απώθησε τον κ. Κακούση, ο οποίος όμως επέμεινε και έσβησε τη φωτιά πρόχειρα, αγνοώντας τον κατασκηνωτή.

Ταυτόχρονα, παρά τις δυσκολίες επικοινωνίας λόγω αδύναμου σήματος κινητής τηλεφωνίας, επί τόπου εκλήθη η Αστυνομία.

Η συνέχεια όμως μάλλον άφησε απογοητευμένο τον καταγγέλλοντα, ο οποίος περίμενε την ενεργοποίηση της αυτόφωρης δίωξης του παραβάτη.

Advertisement

Ολόκληρη η ανάρτηση για το περιστατικό στη Βάλια Κάλντα έχει ως εξής:

«Να σας γνωρίσω έναν νέο φίλο! Τον συναντήσαμε σήμερα την ώρα που τάιζε τη φωτιά του με ξύλα και ετοιμαζόταν για τη ρομαντική βραδια: Σκηνές και φωτιές στην καρδιά της Πίνδου! Και τσαμπουκάς… Μπόλικος τσαμπουκάς και τεστοστερόνη να τρέχουν από τα μπατζάκια!

Του σβήσαμε τη φωτιά με το ζόρι, αδειάζοντας πάνω της όσα μπουκάλια νερού είχαμε και κάτι μπουκάλια με πάγο γιατί ‘δεν θα του λέγαμε εμείς τι θα κάνει’, οπότε κάναμε μόνοι μας αυτό που έπρεπε να γίνει.

Advertisement

Η ανθρώπινη βλακεία είναι ικανή να ανάψει φωτιές στη μέση των 70.000 στρεμμάτων της Βάλια Κάλντα!

Στο σημείο δεν υπήρχε σήμα για κινητά ούτε μπορούσε κανείς να καλέσει το 112 (!) Παρ’ όλα αυτά βρέθηκε τρόπος να κληθεί η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Η συνέχεια της ρομαντικής βραδιάς στο αυτόφωρο…

UPDATE: Ενημερώθηκα αρμοδίως ότι τελικά ο πρωταγωνιστής της χαριτωμένης ιστορίας μας, δεν πέρασε αυτόφωρο!

Ο λόγος: Στο σημείο έφτασε περιπολικό με αστυνομικούς και όχι Πυροσβεστικό όχημα με πυροσβέστες οι οποίοι είναι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε σύλληψη και παραπομπή στο αυτόφωρο!

Advertisement

Για να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία θα έπρεπε οι πυροσβέστες να βρουν τη φωτιά να καίει και, όπως σας είπα, εμείς κάναμε το ‘λάθος’ να τη σβήσουμε.

Σε λίγες ημέρες και αφου το Α.Τ Κήπων Ζαγορίου συντάξει την αναφορά του, ο πρωταγωνιστής μας θα κληθεί από την Π.Υ για να πληρώσει ένα πρόστιμο… Αυτά και καλή τύχη».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: